Udgivelsesdato: 2. september 2020

Vedr. oplysningsskemaet - selvangivelsen - for 2019 - skattetillæg

"Selskabet har overskredet tidsfristen og skal betale et skattetillæg..."

... er nok ikke lige den meddelelse man har mest brug for at få i e-boks; fra Skattestyrelsen; midt på ugen; når man har indberettet korrekt og til tiden ...

Ikke desto mindre er det, hvad der er sket for en række virksomheder, men det er heldigvis en fejl.

 

Stop

Fristen for indsendelse af oplysningsskemaet/selvangivelsen blev ændret i forbindelse med Covid-19-Corona til 2. september 2020 klokken 9:00, men Skattestyrelsen har alligevel udsendt breve til en række selskaber, hvori der gøres opmærksom på, at selskabet har overskredet tidsfristen for rettidig indberetning.

Brevene indledes med følgende ordlyd:

"I har indberettet selvangivelsen for 2019 til Skattestyrelsen den 27. august 2020 for jeres selskab  NN med cvr NN efter fristen den 30. juni 2020. Fristen er overskredet med 58 dage, og derfor skal selskabet betale et skattetillæg på mindst 5.000,00 kr."

 

Manglende information, men rettes automatisk

Fejlen er ikke umiddelbart beskrevet på styrelsen hjemmeside, men logger du ind på dit cvr-nummer og går ind under "selvangivelse", så fremkommer følgende information:

"Skattestyrelsen har konstateret, at nogle selskaber, fonde og foreninger ved indberetning af oplysningsskemaet 2019 bliver pålagt skattetillæg, til trods for at fristen for indsendelse af oplysningsskemaet 2019 blev udsat til 1/9-2020 på grund af Corona. Det er naturligvis en fejl, og det beklager vi.

Skattestyrelsen vil selv sørge for at slette de fejlagtigt pålagte skattetillæg, og I behøver derfor ikke kontakte os om dette."

 

 Skattefejl              Udklip fra SKAT 2. september 2020 som citeret ovenfor

 

Skattestyrelsen retter altså selv fejlen.

➤   Læs om Udskudte frister for årsrapporter samt nye muligheder for afholdelse af online generalforsamling her

 

Har du spørgsmål, så kontakt os.

Tag kontakt til din lokale revisor fra Dansk Revision på:

Eller book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

 

Pushtekst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få værdifuld information

Vi giver dig et overblik over de hidtidige tiltag. Hvad er vedtaget, hvad er under udarbejdelse, og hvor kan du læse mere

ℹ️  Skriv dig op her og få aktuel information

  Brug for hjælp? - kontakt os, så finder vi nærmeste lokale revisor

 

 

Al information på www.danskrevision.dk er derfor kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Indholdet alene kan ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.