Udgivelsesdato: 19. juni 2020

Offentliggjorte regnskaber faldet med 30 procent

I alt 48.000 selskaber har i perioden fra den 1. januar 2020 til den 31. maj 2020 indberettet deres årsregnskab for 2019,  og det er et fald på 30 procent i forhold til året før.

Det viser en analyse fra kreditvurderingsselskabet Visma Rating

 

vækst

Undersøgelsen viser også, at de danske selskaber tilsyneladende var økonomisk godt polstret forud for coronakrisen. I hvert fald kom 74 procent ud af 2019 med et positivt resultat. Den absolutte topscorer blev NOVO NORDISK A/S med en bundlinje på 38,9 mia kroner.

"På overfladen indikerer tallene, at erhvervslivet helt overordnet har klaret sig bedre økonomisk end året før, men med til historien hører også, at antallet af offentliggjorte regnskaber er faldet med 30 procent. En af grundene til det er sandsynligvis regeringens udskudte frist for årsregnskaber til den 1. september 2020," siger dataanalytiker i Visma Rating, Rasmus Barnechow Mohn Larsen.

➤   Du kan læse mere om de udskudte frister for årsrapporter her 

 

Den største forbedring af bundlinjen: CARLSBERG BREWERIES A/S.

Bryggerigiganten fra Valby forbedrede resultatet med mere end 1,4 mia. kroner fra 2018 til 2019 og var dermed én af blot tre virksomheder, som forbedrede resultatet med mere end en milliard kroner. 79 virksomheder forbedrede resultatet med et trecifret millionbeløb.

Hele 5.465 selskaber formåede fra 2018 til 2019 at vende et underskud til et overskud, mens 3.716 virksomheder oplevede den modsatte udvikling.

Kun to selskaber oplevede, at bundlinjen gik fra millioner til milliarder fra 2018 til 2019. Hos NORDIC TRANSPORT GROUP A/S voksede bundlinjen fra 111 mio. kroner til 1,2 mia. kroner, og hos DUPONT NUTRITION BIOSCIENCES ApS blev 800 mio. kroner til 1,8 kroner på et år.

I alt 24 af de 48.000 selskaber endte med en bundlinje mod en milliard kroner eller derover.

 

Få hjælp til årsregnskabet

Uanset udskudte frister, så er en rettidig årsrapport stadig vigtig for virksomhedens interessenter. Har du brug for hjælp til regnskabet, så kontakt os på:

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

  Brug for hjælp? - kontakt os, så finder vi nærmeste lokale revisor

 

 

Pushtekst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få værdifuld information

Vi giver dig et overblik over de hidtidige tiltag. Hvad er vedtaget, hvad er under udarbejdelse, og hvor kan du læse mere

ℹ️  Skriv dig op her og få aktuel information

  Brug for hjælp? - kontakt os, så finder vi nærmeste lokale revisor

 

 

Al information på www.danskrevision.dk er derfor kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Indholdet alene kan ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.