Udgivelsesdato: 17. marts 2020

Corona - hjælpepakke 3

Med søndagens aftale mellem arbejdsmarkedets parter, er Regeringen nu klar med den 3. hjælpepakke i Coroana-rækken - en historisk dyr aftale. 

Dansk Erhverv havde ellers varslet, at næsten 50.000 stod til at risikere at miste deres arbejde i den kommende tid alene inden for oplevelse og turisme. Søndagens hjælpepakke skulle kunne tage noget af luften ud af den forudseelse.

SMV-Danmark advarer imod at glemme de selvstændige, mindre virksomheder.

 

timegals

 

Formålet med den nye aftale er at kompensere de virksomheder, der er hårdest ramt af Corona-krisen, således at medarbejdrne kan beholde dere job og virksomhederne undgår massefyringer.

Ordningen gælder fra 9. marts 2020, og hjemsendelsen af medarbejdere med løn kan være sket før denne periode. Der vil stadeig kunne søges om kompensation i sidstnævnt tilfælde, men kun for periopden efter 9. marts 2020.

Du kan ansøge fra uge 13.

 

Hvem er omfattet?

Hvis din virksomhed står over for at skulle fyre 30 pct. af de ansatte eller mere end 50 medarbejdere, så er den omfattet af Regeringens nye hjælpepakke - den tredje i rækken.

Det kommer blandt andet til at hjælpe reatauranter, bagerier samt både store og små virksomheder, hvor en markant faldende omsætning har betydet, at mange ansatte står usikkert. Måske den også kan hjælpe dig?

 

75-90 procent lønkompensation

Med aftalen sikres det, at staten betaler en del af lønudgiften - 75 procent for fastansatte dog maksimalt 23.000 kroner pr. måned og 90 procent af lønnen for timelønnede dog maksimalt 26.000 kroner pr. måned. 

Ordningen varer fra 9. marts til 9. juni og forudsætter, at virksomheden udbetaler fuld løn i perioden, ikke fyrer ansatte, samt at medarbejderne går med til at holde mindst fem af deres ferie- eller fridage i samme periode.

➤  Læs mere om de øvrige hjælpepakker her

 

En historisk dyr aftale

Dansk Byggeri betegner trepartsaftalen som et drastisk og et potentielt meget dyrt skridt for staten, og dermed for os alle sammen, men også et meget vigtigt og rigtigt skridt, for det bliver endnu dyrere, hvis samfundsøkonomien tvinges i knæ som følge af usikkerhed og manglende efterspørgsel.

"Vi er lige nu i en alvorlig situation, hvor usikkerheden for både arbejdsgivere og lønmodtagere er meget stor. Derfor er det nødvendigt at tage helt ekstraordinære midler i brug for at undgå panik. Dansk Byggeri er både glad og tilfreds med trepartsaftalen, der betyder, at virksomhederne kan få en delvis lønkompensation i en tre måneders periode i stedet for at være tvunget til at afskedige medarbejdere," siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Det vil koste staten 2,6 milliarder kroner, hvis 70.000 lønmodtagere bliver omfattet af ordningen. ingen kender dog på nuværende tidspunkt det endelige antal.

 

SMV-Danmark advarer, og Statsministeren lover

Adgangen til dagpenge skal lempes for selvstændige - endnu mere end i de første to pakker. Politisk chefkonsulent i SMVdanmark, Alexander Nepper mener, at selvstændige som lige nu står helt uden omsætning, bør få mulighed for at gå på dagpenge, uden at skulle lukke deres virksomhed.

“De 200.000 selvstændige i Danmark rammes ekstra hårdt lige nu. Manglende sikkerhedsnet og ikke mindst manglende omsætning er en giftig økonomisk kombination, hvis man vil have banklån eller bare nattesøvn." siger Alexander Nepper, og påpeger, at Corona-mareridtet langtfra er overstået endnu.

Statsminister Mette Frederiksen sagde på søndagens pressemøde, at det er de selvstændige, der står til at få hjælp i næste pakke.

 

Vil du have hjælp - nu og i fremtiden?

Kontakt os på +45 44 35 61 00 eller vælg en mulighed herunder.

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

 

Få mere information

➤  Statens seruminstitut - sygdommen og antallet af smittede

➤  Myndighedernes fælles hjemmeside 

➤  Sundhedstyrelsen - Covid-19

 

 

Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet heller ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.