Udgivelsesdato: 25. februar 2020

Er ferien i fare i din virksomhed?

Den nye ferielov er på trapperne - ja den er sådan set mere end på trapperne - den er vedtaget. Den gælder fra 1. september 2020.

Det betyder også, at det kan give en række udfordringer i forhold til medarbejdernes afholdelse af ferie netop i 2020, idet en gruppe medarbejdere kan komme til at mangle feriedage.

 

Ferielov 2020 Linkedin

Fra 1. september optjenes feriedage løbende i takt med arbejdstiden. Hver måned giver 2,08 dage på dine medarbejderes eller din feriekonto, og det vil sige, at ferien optjenes og afvikles på samme tid, hvor man tidligere arbejdede i hele kalenderåret for at optjene ferie, som så kunne afholdes fra 1. maj året efter.

Summariske metode til opgørelse af feriepengeforpligtelsen... Konkret medode til afregning af samme...Regnskabers balancedag...Restferie på opgørelsestidsåunktet...Fonden Forvaltning og administration af tilgodehavende feriemidler...Overgangsordning...

Der er nok at forholde sig til, men hvad der især er værd at forholde sig til er, at du med den nye ferielov kan komme til at mangle feriedage, hvis du eller dine medarbejdere ønsker et break i efteråret.

➤ Læs vores spritnye publikation om planlægning af ferie i 2020  

 

Det fulde overblik

Få en gennemgang af de regnskabsmæssige konsekvenser samt en komplet guide og det fulde overblik over regler og overgangsregler i den nye ferielov.

Læs i detaljer om den nye ferielov her

 

... og HUSK ferien...

Forskning viser nemlig, at du og dine medarbejere bliver mere produktive af at holde ferie, så det der med at glemme efterårsferien er nok ikke den rette beslutning.

HKs formand Kim Simonsen er da også i Politiken blandt andet citeret for at sige: "Det giver mental opladning at læse en bog i stedet for at kigge på regneark". 

Den lettere nedladne kommentar omkring regneark kunne vi godt have taget ham ilde op, men selvom vi holder meget af vores arbejde og af vores kunders virksomheder, så er vi nok tilbøjelige til at give ham lidt ret...

God ferie og god læselyst. Du kan med fordel starte her

 

Vil du have det fulde overblik over Ferieloven?

Vi har styr på alle feriereglerne. Om du vil rejse ud i verden eller blive i Danmark i din ferie er op til dig, men du kan altid finde hjælpen lokalt. Kontakt os på +45 44 35 61 00 eller vælg en mulighed herunder.

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet heller ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.