Udgivelsesdato: 18. november 2019

Berørte boligejere efteropkræves tre år tilbage i Nulskattesagen

En sten bliver nu ryddet af vejen, inden de nye ejendomsvurderinger bliver udsendt fra andet halvår 2020 og frem.

Regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet er nu enige om, at de boligejere, der har betalt for lidt i boligskatter i den såkaldte nulskattesag, kun skal efteropkræves ejendomsværdiskat for de seneste tre år.

 

 boliger

De såkaldte ”nulskattesager” drejer sig om, at ejerne af ca. 1.200 ejendomme igennem en årrække har betalt for lidt i ejendomsværdiskat på grund af fejl i vurderingen af deres ejendom. I den forbindelse fastslog Skatteforvaltningen, at boligejerne efter gældende regler skulle opkræves ejendomsværdiskat i op til ti år. 

Dette bliver der nu ændret på, og partierne har indført et element i ovenstående aftale, der betyder, at de boligejere, der kan dokumentere, at de inden den 1. januar 2019 har forsøgt at få rettet den fejlagtige eller manglende ejendomsvurdering, eller kan dokumentere, at de har forsøgt at betale korrekt ejendomsværdiskat, ikke skal efteropkræves ejendomsværdiskat.

”Vi er enige om, at de boligejere der kan dokumentere, at de har forsøgt at få rettet den fejlagtige eller manglende ejendomsvurdering ikke efteropkræves ejendomsværdiskat. Det samme gælder dem, der kan dokumentere, at de har forsøgt at betale korrekt ejendomsværdiskat. Det mener vi, er den mest fair løsning. Samtidigt vil de, der allerede har fået en efteropkrævning for de ti år, selvfølgelig også få behandlet deres sag efter de nye regler”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Selvom Vurderingsstyrelsen og Skattestyrelsen skal administrere efter gældende ret frem til lovgivningen er ændret, er partierne enige om, at overgangsreglen også skal omfatte sager, hvor opkrævningen måtte være iværksat. 

 

Vær på forkant!

Vi holder dig løbende opdateret om regler, tiltag og skat - tilmeld dig vores nyhedsmail.

➤  Tilmeld dig her

 

Vi hjælper dig

Hvis du er i tvivl om reglerne, så er du meget velkommen til at kontakte os eller den lokale revisor. Ring på +45 44 35 61 00 eller vælg en mulighed herunder.

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet heller ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.