Udgivelsesdato: 21. november 2019

I dag lander forskudsopgørelsen hos 5,1 millioner danskere

Forskudsopgørelsen for 2020 ligger nu klar til 5,1 mio. borgere i TastSelv på skat.dk. Forskudsopgørelsen er budgettet for 2020 og viser den forventede indkomst, fradrag samt den procent, som arbejdsgiveren anvender til at trække skat af lønnen.

En korrekt forskudsopgørelse er den bedste måde at sikre sig mod en uventet restskat på. 

 

sommertid 

 

I den seneste årsopgørelse - den fra 2018 - var borgerne i region Nordjylland bedst til at ramme plet med deres privatøkonomi. I Nordjylland skulle borgere i gennemsnit betale 4.400 kr. i restskat. I region Midtjylland var tallet 4.700 kr. imens borgerne i region Hovedstaden, hvor de betalte mest. Her måtte borgerne i snit af med 5.900 kr. i restskat.

Der er selvfølgelig nogen, der er ligeglade, men hvis du er en af dem, der godt kan lide at vide, hvad du skal betale i skat - sådan bare nogenlunde - så bør du nok læse lidt videre.

"Vi har mange oplysninger, men vi ved ikke alt. Derfor er det en god ide, hvis du bruger 10 minutter på at sikre, at oplysningerne i din forskudsopgørelse er rigtige. En korrekt og opdateret forskudsopgørelse er den bedste måde at sikre sig mod en uventet restskat på." Det siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

 

Ændringer i livet kræver et forskudstjek

Pension, nyt hus og nyt job er typiske eksempler på ændringer i livet, der kræver, at du tjekker din forskudsopgørelse. Stemmer alle oplysninger og tal med virkeligheden, behøver du selvfølgelig ikke gøre noget, men har du ændringer eller tilføjelser, kan du med fordel rette forskudsopgørelsen med det samme.

 

De ændringer i livet, der især bør give anledning til, at du bør tjekke din forskudsopgørelse er f.eks.:

  1. Nyt hus – fradrag for renteudgifter og betaling af ejendomsværdiskat
  2. Omlægning af realkreditlån, hvor renteudgifterne ændrer sig
  3. Nyt job, hvor lønnen stiger eller falder
  4. Ny vej til arbejde, så kørselsfradraget ændrer sig
  5. Ny udlejning af bolig
  6. Nyt firma
  7. Nygift eller nyskilt

 

Du kan ændre løbende

Forskudsopgørelsen kan ændres løbende i 2020, så den altid er opdateret, når der er sket ændringer i dit liv. På den måde undgår du skattemæssige overraskelser.

➤ Læs mere om forskudsopgørelsen på skat.dk/forskud20

 

Vi hjælper dig

Hvis du er i tvivl, så er du meget velkommen til at kontakte os eller din lokale revisor. Ring på +45 44 35 61 00 eller vælg en mulighed herunder.

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

Vær på forkant!

Vi holder dig løbende opdateret om SKAT - tilmeld dig vores nyhedsmail.

➤  Modtag værdifuld information og gavnlig indsigt