Udgivelsesdato: 9. september 2019

Den nye Ferielov - Overgangsordningen træder i kraft 1. september 2019

Den nye Ferielov træder i kraft i 2020, men overgangsordningen har allerede været i gang i en uge, og selvom loven først træder endeligt i kraft om et år, så er der en hel del at gøre inden da - for eksempel i forhold til lønbehandlingen for september 2019.

Den nye Ferielov ændrer det nuværende princip om den tidsmæssigt lange forskydning mellem optjening og afholdelse af ferie til en ny model med samtidighed mellem optjeningsperiode og afholdelsesperiode.

 

ferie2

Det er godt at holde styr på medarbejdernes data - herunder løndata - allerede fra starten af overgangsordningen og ikke kun i slutningen. Derfor bør du være opmærksom allerede nu.

Lad os fokusere lidt på overgangsordningen. Ændringen fra forskudt ferie til samtidighedsferie betyder, at der for et enkelt år vil ske optjening af dobbelt så meget ferie i forhold til et normalt år.

Overgangsordningen sikrer tillige, at alle lønmodtagere overgår til den nye ordning med samtidighedsferie på samme tid. Det betyder, at virksomhederne kun skal administrere én ferieordning.Overgangsordningen vil desuden sikre, at alle får udbetalt de feriepenge, som de er berettiget til.

 

Vi hjælper dig

Hvis du er i tvivl om reglerne, så kan du læse mere om ferieloven heunder. Du er også meget velkommen til at kontakte os og den lokale revisor. Ring til os på +45 44 35 61 00 eller vælg en mulighed herunder.

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

Vær på forkant!

Vi holder dig løbende opdateret om regler, tiltag og fradrag - tilmeld dig vores nyhedsmail.

➤  Tilmeld dig her

 

Vil du fordybe dig yderligere i Ferieloven?

Den nye ordning med samtidighedsferie træder i kraft den 1. september 2020. De nye ferieregler medfører, at feriepengeforpligtelser for virksomheder i regnskaberne i de fleste tilfælde på sigt bliver mindre end i dag.

➤  Læs mere om Ferieloven her

 

Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet heller ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.