Udgivelsesdato: 30. august 2019

Skattestyrelsen får oplysninger om 20.000 borgeres handel med kryptovaluta

Skattestyrelsen har fået tilladelse til at indhente oplysninger om handel med kryptovaluta i Danmark.

Det skal bidrage til et overblik over omfanget af handelen og sikre, at borgerne betaler korrekt skat af salg på kryptobørser. I alt er der modtaget information på ca. 20.000 borgere.

 

crypto

Initiativet sker på baggrund af, at handel med kryptovaluta som hovedregel anses for spekulation, og at der dermed skal oplyses om både tab og fortjeneste til Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen fik tidligere på året Skatterådets tilladelse til at indhente oplysninger om handel med kryptovaluta hos tre danske kryptobørser.

Børserne skulle dermed udlevere oplysninger om alle køb og salg af kryptovalutaer foretaget i perioden 1. januar 2016 til og med 31. december 2018 – herunder også identifikationsoplysninger som navne, adresser, cpr-numre og evt. cvr-information.

Afgørelsen fra Skatterådet kommer i kølvandet på oplysninger, som Skattestyrelsen har modtaget fra de finske skattemyndigheder vedrørende danske borgeres handler på en finsk bitcoinbørs. De mange oplysninger skal bruges til at sikre, at borgerne betaler det korrekte i skat.

"Det er første gang, vi får et indblik i, hvor mange der har købt og solgt kryptovaluta i Danmark. Vi har nu et solidt datagrundlag for at gå videre i vores arbejde; et arbejde, der handler om at sikre, at borgere og virksomheder betaler det rigtige i skat," siger underdirektør Kim Tolstrup, Skattestyrelsen.

I den kommende tid vil Skattestyrelsen gennemgå de mange oplysninger for at undersøge, om tab eller gevinst er selvangivet korrekt. De første ændringer af skatten for de handlende er allerede blevet sendt, og arbejdet fortsætter den kommende tid.

 

Det er ikke for sent med ændringer

Det er endnu for tidligt at sige, hvad Skattestyrelsen vil finde, når de kigger længere ind i materialet, men den indledende gennemgang tyder på, at en del borgere ikke har været så opmærksomme på at få indberettet til Skattestyrelsen. Ja sådan udtrykker Skattestyrelsen sig diplomatisk i sin udtalelse.

Kim Tolstrup fortæller i øvrigt, at det ikke er for sent at få genoptaget sin sag, hvis man har gode grunde til det. Han opfordrer til, at borgere, der har handlet med kryptovaluta, endnu engang lige får kigget på, hvad de har selvangivet. 

➤  Læs mere om reglerne for beskatning af kryptovaluta

➤  Læs Skatterådets afgørelse om udlevering af oplysninger

 

Vær på forkant!

Vi holder dig løbende opdateret om regler, tiltag og fradrag - tilmeld dig vores nyhedsmail.

➤  Tilmeld dig her

 

I tvivl eller vil du bare gerne have objektiv rådgivning om, hvad du  har brug for?

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet heller ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.