Udgivelsesdato: 21. maj 2019

Investorfradrag - for dig, der vil investere i vækstvirksomheder

Iværksætterkulturen i Danmark skal fremmes, og derfor har det såkaldte ”investorfradrag ” set dagens lys.

Investorfradraget er for dig, der ønsker at investere i virksomheder under opstart eller virksomheder med vækstpotentiale. Selskaber kan ikke opnå investorfradrag. Fradraget gives som et ligningsmæssigt fradrag og kan opnås fra 1. januar 2019, men der er en række forhold at være opmærksom på.

 

vækstfortov

Overordnet set skal investor investere i et såkaldt målselskab, hvilket er et selskab, der har driftssted i Danmark eller er fuldt skattepligtigt i Danmark. Selskabet skal have været aktiv på markedet i mindre end syv år og have behov for kapital i forbindelse med, at selskabet ønsker at gå ind på et nyt marked.

Ovenstående er udgangspunktet, men der er en lang række krav til både revisorerklæring, indberetning til skattestyrelsen, seneste udvikling, antal ansatte, balancesum, omsætning mm.

Herudover er der hensyntagen til EU-lovgivningen, der blandt andet foreskriver, at målselskabet ikke må have udestående efterbetalinger, være kriseramt eller må have ydet vederlag ved opkøb af egne aktier.

Endelig må investor (eller nærtstående til investor) ikke selv have ejet aktier eller anparter i det målselskab, som investor investerer i. Dette gælder også overdragelse af aktier.

 

Omfattende krav

Kravene er omfattende, blandt andet for at undgå spekulation, og ønsker du at være investor i et målselskab, så anbefaler vi, at du tager en dialog med en revisor først.

Du kan få hjælp ved at kontakte os her eller ringe på 4435 6100.

 

 

➤ Ny kunde? - Hos Dansk Revision er første møde altid gratis!

➤ Find din lokale revisor fra Dansk Revision.

➤ Få yderligere inspiration og information

 


Indholdet af denne artikel er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.