Udgivelsesdato: 5. april 2019

Spørg din familie, hvis banken vender tommelfingeren nedad

Hvis du gør det, så er du en af de mange virksomhedsejere, der forsøger alternative finansieringsformer, og mere end hver fjerde revisor oplever, at små og mellemstore virksomheder søger mod netop alternative finansieringsformer i forhold til banker og kreditinstitutter...

- og hvorfor nu det?

 

venner

 

Spørger man Tom Vile Jensen, der er direktør hos FSR – danske revisorer, hvis organisation står bag en ny undersøgelse om alternativ finansiering, så er meldingen ret klar:

”Når familie, venner og Vækstfonden er blandt de mest brugte alternativer til banken, så er det ikke overraskende, at revisorerne svarer, at hovedårsagen til at SMV’erne søger alternativer er afslag i banken. De kan, modsat bankerne, ofte tage den ekstra risiko. Omvendt er meget få som søger mod alternativ finansiering, fordi de måske kan få bedre vilkår end i banken – og det er tankevækkende”.

Og Familie og venner er faktisk de mest benyttede alternativer – også Vækstfonden bruges flittigt. Herudover nævnes lån fra professionelle private långivere, belåning af faktura samt salg af ejerandele. 

Undersøgelsen viser også, at alternativerne til banken har lavere forventningerne til SMV’ernes driftsindtjening og mulighed for at stille sikkerhed. Omvendt er renteomkostningerne hos alternativerne også højere.

Du kan læse mere om sikkerhed her

 

En jungle... af muligheder

Det samlede udbud af finansieringsformer kan fremstå som en ugennemskuelig jungle for små virksomheder. Netop derfor er det en fordel, at danne sig et overblik over flere finansieringsmuligheder, da flere forskellige finansieringskilder vil være et grundvilkår for mange danske virksomheder i de kommende år.

Tom Vile Jensen mener, at virksomhederne skal glæde sig over de mange muligheder: ”Virksomhederne kan med fordel vende blikket mod flere alternativer, når de skal finansiere sig. Ligesom SMV’erne næppe henter priser hos kun én leverandør, kunne de også i højere grad inddrage alternativerne i finansieringsovervejelserne – for på den måde at sikre sin virksomhed de bedste udviklingsmuligheder. Så udover banken kan der være god grund til at vende blikket mod fx leasing, factoring, business angels, Vækstfonden eller crowdfunding”

 

 

Skal du bruge hjælp til finansiering?

... Så er du altid velkommen til at kontakte den lokale revisor fra Dansk Revision - Vi er altid klar til at give dig den rigtige sparring og den faglige rådgivning. Vi er altid ved din side.

 

➤ Ny kunde? - Hos Dansk Revision er første møde altid gratis!

➤ Find din lokale revisor fra Dansk Revision.

➤ Få yderligere inspiration og information

 


Indholdet af denne artikel er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.