Udgivelsesdato: 23. januar 2019

Overskydende skat vil blive udbetalt allerede fra 5. april.

Årets største digitale begivenhed er på vej.

Skattestyrelsen har netop offentliggjort datoen for ”årets største digitale begivenhed”. Ja, så sikre er Skattestyrelsen i deres sag, når de i en pressemeddelelse udtaler sig om åbningsdatoen for adgang til årsopgørelsen.

skat

Mandag den 11. marts 2019 får 4,6 millioner borgere adgang til årsopgørelsen, og overskydende skat vil blive udbetalt fra den 5. april.

De 4,6 mio. årsopgørelser bliver dannet på baggrund af omkring 200 millioner oplysninger, som Skattestyrelsen modtager fra banker, arbejdsgivere, pensionsselskaber m.v., og tidsplanen for årsopgørelsen 2018s er sådan ud:

Januar 2019: Skattestyrelsen modtager oplysninger fra fx arbejdsgivere og banker

Februar 2019: Skattestyrelsen samler de modtagne oplysninger og laver skatteberegninger

11. marts 2019: Årsopgørelsen er klar og kan ses i TastSelv

5. april 2019: Første udbetaling af overskydende skat (under 100.000 kr.)

1. maj 2019: Deadline for at rette i årsopgørelsen

1. juli 2019: Deadline for at udfylde oplysningsskemaet

1. juli 2019: Frist for indbetaling af restskat uden procenttillæg

 

Et af verdens mest digitaliserede lande

Danmark har et af verdens mest automatiserede og digitaliserede skattesystemer, og det betyder for langt de fleste, at SKAT har alle nødvendige oplysninger til at opgøre - netop skatten. Den enkelte borger behøver derfor langt hen ad vejen ikke at gøre noget.

Ifølge Karin Bergen, der er personskattedirektør i Skattestyrelsen, så er det  kun omkring 15% - eller knap 700.000 borgere - der normalt skal ændre eller tilføje noget i deres årsopgørelse.

Er du en af de 700.000 borgere, så er du altid velkommen til at kontakte den lokale revisor fra Dansk Revision. Så hjælper vi dig.

 

➤ Har du spørgsmål? Kontakt din lokale revisor fra Dansk Revision.

➤ Få yderligere inspiration og information

➤ Ny kunde? - Hos Dansk Revision er første møde altid gratis!

 

Indholdet af denne artikel er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.