Covid-19: Åbent for slutafregning for selvstændige

Det er nu tid til de sidste udbetalinger for kompensation for tabt omsætning, idet Erhvervsstyrelsen har åbnet for slutafregningen for selvstændige for de virksomheder, der har modtaget kompensation for tabt omsætning i perioden 1. september 2020 til 28. februar 2022.

Fristen for at indberette er den 30. september 2022

47.000…

… er det antal virksomheder, der har modtaget kompensation for tabt omsætning mellem den 1. september 2020 og den 28. februar 2022. Måske din er en af dem?

Er den det, så er der godt nyt på vej, for Erhvervsstyrelsen har åbnet for indberetning af alle kompensationsperioder på én gang, når der er modtaget kompensation i perioden mellem 1. september 2020 til og med 28. februar 2022.

Hvis din virksomhed eller du selv har modtaget Covid-19-kompensation, skal du indberette til slutafregningen, så Erhvervsstyrelsen kan beregne det endelige kompensationsbeløb, du er berettiget til. Det skyldes, at da du ansøgte om kompensation, så gjorde du det på baggrund af de ting, du forventede ville ske under Covid-19. Slutafregningen er så det, der faktisk skete, og det betyder, at du enten skal have yderligere penge udbetalt, eller at du skal tilbagebetale et beløb, alt efter hvor hård Covid-19 var ved din virksomhed, og hvor god du var til at spå om netop det emne tilbage i 2020-2021.

Så er der modtaget kompensation for tabt omsætning i perioden 1. september 2020 til 28. februar 2022, så er det slutafregningstid nu, hvis du har modtaget besked fra Erhvervsstyrelsen i din Digitale Postkasse.

Erhvervsstyrelsen har åbnet op for, at du og din virksomhed kan foretage indberetning af alle kompensationsperioder på én gang, når der er modtaget kompensation i perioden mellem 1. september 2020 til og med 28. februar 2022, og din virksomhed skal indsende én indberetning for hver periode, der er modtaget kompensation under. Fristen for indberetning er som nævnt den 30. september 2022.

Slutafregning af kompensation

For hver kompensationsordning skal du indberette for alle perioder, din virksomhed har modtaget kompensation for. På den baggrund beregner Erhvervsstyrelsen dit endelige kompensationsbeløb - altså det samlede beløb, som din virksomhed er berettiget til i følge reglerne.

Når indberetningerne er færdigbehandlet, vil du modtage en slutopgørelse i din virksomheds digitale postkasse. Det vil fremgå af denne slutopgørelse, om du har modtaget den rette kompensation, skal tilbagebetale kompensation eller er berettiget til yderligere kompensation.

Du kan læse mere om slutafregning her

Webinarer kan hjælpe dig

Har du udfordringer i forhold til slutafregning, så kan du deltage i Erhvervsstyrelsens webinarer om henholdsvis slutafregning af lønkompensation og slutafregning af kompensation for tabt omsætning. Du finder tilmelding og datoer via nedenstående link.

Kom godt i gang med slutafregning

Kilde:
Virk.dk
FSR - danske revisorer

 
 
Forrige
Forrige

Årsregnskabsloven - Nye regler om erklæringspligt og revision

Næste
Næste

Dødsboer, arv, gaveafgiftsberegning – udhuling af 15%-reglen