Din virksomheds donationer til velgørende formål - virksomhedsdonationer

Alt for mange børn i Danmark mistrives. De er ensomme, de bliver mobbet, og fællesskaber er noget, de betragter udefra. Børnene mister troen på sig selv, og det må vi aldrig acceptere.

Hvis din virksomhed er en af de mange virksomheder, som hvert år donerer til en god sag, så er jeres støtte med til at gøre en forskel.

Vi kigger lidt ned i julens muligheder for ekstraordinære donationer, årlige ordinære bidrag og almindelig markedsføring med en god tanke bag. Vi har taget udgangspunkt i Julemærkehjemmene, men du er naturligvis velkommen til at støtte, hvem du vil.


Din virksomhed kan få fradrag for bidrag vil velgørenhed - de såkaldte virksomhedsdonationer. Det kan også være en form for markedsføring, hvor du får synlighed retur. Mulighederne er mange og det er reglerne også. For eksempel varierer satsen for fradraget, idet det er afhængigt af virksomhedstype.

Er der tale om markedsføring, landsindsamling eller sponsering, så kan der igen gælde andre regler.


Støtte til velgørende formål er fortsat vigtigt. Det er det blandt andet fordi, det udvider vores egen horisont i forhold til områder og menneskers skæbne, som vi måske ikke før kendte til. Det er selvfølgelig også vigtigt for de mennesker, der får hjælp og støtte. Her gør de enkelte bidrag en kæmpe forskel.

Lad os starte med tal og fakta om hjælp - vi tager udgangspunkt i børn i Danmark, der har været på et Julemærkehjem

  • Andelen af børn, der tror på sig selv er steget med 51 % - et år efter børnene var på ophold

  • Andelen af børn, der synes godt om sig selv er steget med 55 % - et år efter børnene var på ophold

  • Andelen af børn, der har høj livstilfredshed er steget med 47 % - et år efter børnene var på ophold

Støtte gør en forskel, og du kan læse meget mere om Julemærket her
Mistrivsel holder ikke juleferie


”Jeg har fået det bedre, fordi jeg er kommet ind i et fællesskab, hvor jeg har fået venner. Jeg er ikke så ked af det mere. Jeg har hele tiden nogen at være sammen med, og jeg kan mærke, de andre gider at være sammen med mig. Det får mig til at føle, at jeg er god nok, som jeg er.”

Ordene kommer fra 12-årige Emily, der siden børnehaven er blevet mødt af mobning, blevet truet og slået.


“De sagde, jeg bare skulle dræbe mig selv, og jeg aldrig ville få nogen venner. Og jeg bare fortjente at dø


Og det er ikke småting Emily har været igennem. Andre børn har fortalt hende, at hun bare skulle dræbe sig selv, og at hun aldrig ville få nogen venner. At hun bare fortjente at dø. Mobningen fik naturligvis store konsekvenser for Emilys selvværd, og hun begyndte at tænkte meget tunge tanker om sig selv. Problemerne var så alvorlige, at hendes forældre ikke kunne løse dem uden hjælp. Derfor blev et ophold på et Julemærkehjem løsningen for hende.

Du kan læse hele Emilys historie her, og vi skal med det samme sige, at det er en barsk historie, men med en god afslutning


Sådan gør du en forskel med en virksomhedsdonation

Forskellige virksomheder støtter på forskellige måder. Nogle samler penge ind via kampagner, andre donerer et støttebeløb. Nogle køber støtteprodukter som for eksempel firmajulekort, andre igen inviterer deres medarbejdere til at deltage i den årlige Julemærkemarch.

I følge Thomas Elmegaard fra Julemærkefonden, så tæller hver en krone, når det gælder om at hjælpe børn ud af mistrivsel, så du skal på ingen måde tænke, om dit beløb nu er stort nok eller om du gør en forskel med din virksomhedsdonation - det gør du!


Regler for virksomhedsdonationer

Du kan få fradrag for gaver, bidrag og donationer til velgørende organisationer, foreninger, fonde, stiftelser, institutioner og religiøse samfund, som er godkendt af Skattestyrelsen.

Du får fradrag for alle beløb, hvis du giver gaver til forskning.

For personlige virksomheder gælder den samme sats som for privatpersoner. Du kan således få fradrag for maksimalt 17.700 kroner i 2023. Ønsker du at støtte Julemærkehjemmene og opnå fradrag, så skal du blot oplyse dit CPR nummer, så bliver dit bidrag automatisk indberettet til SKAT.
Du kan støtte her

Selskaber kan opnå skattefradrag for velgørende bidrag for op til 15 % af selskabets skattepligtige indkomst.

Skal dit selskab/personlige virksomhed have fradrag for donationer til velgørenhed, skal den velgørende forening være godkendt af Skattestyrelsen.
Liste over godkendte foreninger og organisationer

Ligesom privatpersoner skal indberette deres CPR-nummer til den forening eller organisation som modtager den velgørende donation, skal virksomheder indberette deres CVR-nummer, når de donerer til velgørenhed. Den velgørende forening eller organisation vil herefter indberette donationen til SKAT.

Virksomhedsdonationer som markedsføring

Du kan også få fradrag for velgørenhed, hvis din virksomheds velgørende donation indgår som led i et markedsføringstiltag.

Markedsfører du salget af et produkt ved at reklamere med, at en del af omsætningen går til et velgørende formål eller køber du julekort eller får logo i din mailsignatur, kan du være berettiget til at få skattefradrag.

Det skyldes, at du gennem markedsføring gør donationen til en del af virksomhedens drift, idet donationen har til formål at opnå salg af varer eller ydelser – bidraget anses dermed som en driftsomkostning. Du får altså en ydelse retur.

 

Spørg revisor om virksomhedsdonationer

Vi støtter selv forskellige foreninger og formål i vores lokalområder, og vi kender reglerne. Dem er der (altså regler) som sagt mange af, og ovenstående er blot et her og nu billede af mulighederne.

Er du i tvivl om, hvad der er donationer, hvornår det er markedsføring, og hvad du kan trække fra, så kan du altid spørge din lokale revisor. Vi hjælper gerne.

 
Forrige
Forrige

Privatpersoners fradrag for gaver og bidrag til velgørende foreninger

Næste
Næste

Forskudsopgørelsen for 2024 er åben