Corona slutafregning, momslån og indberetning af moms

Decembers første dag er en ekstrem vigtig dag, hvis din virksomhed er en af de omkring 140.000 virksomheder, der har frist for at indberette moms for 3. kvartal 2022.

Novembers sidste dag er til gengæld ret vigtig, hvis du mangler at indberette til slutafregning for dine covid-19/coronakompensationsordninger.

1. december er lige om hjørnet, og det er vinter og indberetning af moms for 3. kvartal 2022 også. Med udgangen af årets sidste efterårsmåned udløber også muligheden for at indberette til slutafregning, hvis du har modtaget kompensation i forbindelse med covid-19.

Det er selvfølgelig altid vigtigt at indberette til tiden, men især for dig, der har coronalån, kan det have uhensigtsmæssige, økonomiske konsekvenser at overskride fristen – det samme gælder i øvrigt for indberetning til slutafregningen.

Moms og momslån

1. december 2022 er der frist for indberetning af moms. Har du et momslån i forbindelse med covid-19 (momslån eller A-skattelån), er det værd at være opmærksom på, at hvis der indberettes for sent - og du dermed får en foreløbig fastsættelse af din virksomheds moms - så betyder det, at momslånet skal betales tilbage med det samme.

Saldoen på skattekontoen - leverandørservice

Vi ser, at der er en del af vores kunder, der venter med at indberette og betale til lige før betalingsfristen, fordi de ved, at det først er muligt at gennemføre en betaling til skattekontoen fem dage før fristen.

Her er et lille tip: Brug Leverandørservice. Gør du det, kan du indberette, når det passer dig, og så bare sætte betalingen til dagen før fristen. På den måde har du styr på momsafregning og indbetaling på samme tid.

Indberetning til slutafregning

Har du modtaget kompensation i forbindelse med covid-19, så er det ved at være sidste chance for at indberette til slutafregningen. Fristen er 30. november 2022.

FSR – danske revisorer oplyser til os, at der pr. 15. november 2022 fortsat er en del virksomheder, der ikke har indberettet. Det drejer sig om følgende (tal i parentes angiver procent af virksomheder, der mangler at indberette for den pågældende ordning):

  • Selvstændige-ordningen: 9.200 virksomheder (22 procent)

  • Lønkompensationsordningen: 4.700 virksomheder (25 procent)

  • Ordningen for faste omkostninger: 7.400 virksomheder (40 procent)

Datoen 30. november 2022 er en "endelig frist", og der er således ikke mulighed for dispensation eller udskydelse. Hvis ikke fristen overholdes, bortfalder kompensationen.

 
Forrige
Forrige

Hvordan beskattes aktiegevinster?

Næste
Næste

Forskudsopgørelsen for 2023 er klar den 15. november 2022