Årets ultimative Bilmagasin er på gaden

Vores årlige magasin Biler - Skat og Moms er på gaden i en frisk 2024-edition.

45 sider rigt illustreret og med de seneste tal fra blandt andet SKATs motorrum. Du får det komplette overblik over beskatning, fradrag, afgifter mm.


Statens takster, kilometerpenge, beskatning af fri bil, specialindrettede biler, splitleasing, ladestandere, kørsel mellem hjem og arbejde, elbiler, egen bil, km-penge, takster for kilometer i bil, indretning, udlejning, privatbil, firmabil, virksomhedsordning, ejerafgift, leasing, papegøjeplader, dagsbeviser etc.

Lad os starte med de mest almindelige spørgsmål, når vi taler om firmabiler og biler, nemlig fradrag for befordring mellem hjem og arbejde samt udbetalingen af kilometerpenge. I skattesprog hedder det henholdsvis “Satser for befordringsfradrag” og “Satser for skattefri kørselsgodtgørelse”.

Når det er nogle af de mest søgte sætninger, så hænger det nok sammen med, at en del lønmodtagere og selvstændige i hverdagen har behov for oplysningen i forbindelse med fradrag og fakturering af enten arbejdsgiver eller kunder.

Men der er rigtig mange andre ting at tage hensyn til i forhold til den optimale beskatning af bilflåden, herunder ladestandere, elbiler, indretning af biler, luksusbiler, leasing mm. Det er bestemt ikke ligegyldig, hvordan du sammensætter din virksomheds flåde af køretøjer, og det er blandt andet derfor, at “Biler - Skat og Moms 2024” er et unikt værktøj til at hjælpe dig i mål.

Hvad er kilometerpengene /den skattefri kørselsgodtgørelse for 2024?

Så lad os starte med satserne for skattefri kørselsgodtgørelse i 2024 - i almindelig tale kald kilometerpenge eller kørsel efter statens takster.

Er du arbejdsgiver, så kan du udbetale skattefri kørselsgodtgørelse til dine medarbejdere, når de kører erhvervsmæssigt for dig i egen bil. Kørselsgodtgørelsen er skattefri, hvis den ikke overstiger Skatterådets satser.

Satser for skattefri kørselsgodtgørelse i 2024Årlig kørsel pr. arbejdsgiverMaksimal kørselsgodtgørelse
0 - 20.000 km3,79 kr. pr. km
Over 20.000 km2,23 kr. pr. km

OBS: Skattefri kørselsgodtgørelse må ikke modregnes i en forud fastsat bruttoløn. Såfremt den aftalte løn nedsættes med den udbetalte kørselsgodtgørelse, er godtgørelsen skattepligtig for modtageren. Du kan læse mere på side 34-35 i magasinet “Biler - Skat og Moms

Hvad er fradraget for kørsel imellem hjem og arbejde i 2024?

Ved kørsel i din egen bil mellem bopæl og en arbejdsplads har du mulighed for et befordringsfradrag. Fradraget bliver beregnet på grundlag af din normale transportvej ved kørsel i bil mellem bopæl og arbejdsplads. Fradragssatserne gælder i øvrigt, uanset om du kører i bil, går grønt og tager cyklen og/eller bruger offentlig transport.

Satser for befordringsfradrag i 2024Samlet kørsel pr. dagFradrag pr. km
0 - 24 km0 kroner / intet fradrag
25 - 120 km2,23 kroner
Over 120 km1,12 kroner

Er du bosat i særligt udpegede udkantskommuner (har du brug for hælp har vi selv revisorer og revisorkontorer i en del af kommunerne) , kan du benytte den høje fradragssats på 2,23 kr. for al daglig befordring ud over 24 kilometer. For at opnå den høje fradragssats, så skal du bo i en af følgende kommuner.

 

Bliv klogere på skat og biler

Gå i dybden med biler, skat, moms, fradrag og afgifter - du kan læse meget mere i magasinet her til venstre.

 

Bliv også klogere på …

læs om personalegoder, skat, satser, beløbsgrænser og øvrig skattelovgivning.

Personalegoder 2024

Satser og beløbsgrænser 2024

 
Forrige
Forrige

Personalegoder - Hvordan beskattes personalegoder?

Næste
Næste

Hvor meget skal du betale i skat ? - Skattesatser og beløbsgrænser 2024