Tag med Dansk Revision og Julemærket i Juleskoven og Juleskolen

Julemærket 2023 er offentliggjort af H.K.H. Kronprinsessen, og traditionen tro går overskuddet fra salget af Julemærket til at støtte børn i mistrivsel på et af de fem, danske Julemærkehjem.

Julemærket er en dansk juletradition med rødder tilbage til 1904 og vi vil gerne - traditionen tro - tage dig med i Jule-regnskabs-skole og fortælle om alle de muligheder, du har (som enten privatperson eller virksomhed) for at støtte den gode sag.


Det danske Julemærke er verdens første, og det går helt tilbage til 1904. Årets julemærke er dermed nummer 120 i rækken af støttemærker, og selvom der i dag ikke sendes så mange julekort som dengang, så går overskuddet fra Julemærket fortsat til drift af de fem Julemærkehjem, hvor ca. 80.000 børn gennem årene har fået fornyet håb og glæde af et ophold.

Og mens andre måske glæder sig til jul og julens fridage, så holder mistrivsel desværre ikke juleferie, og lige nu står 500 børn på venteliste til en plads på et Julemærkehjem. Din og andres støtte er vigtig, og den hjælper i øvrigt knap 1.000 børn om året; børn der får hjælp til at komme ud af en hverdag med mistrivsel, mobning og ensomhed.

Din lokale revisor blander sig ikke i om, til hvem eller hvorfor du støtter, men vi vil rigtig gerne fortælle dig om alle dine muligheder for at give en hjælpende hånd til andre.

Vi vil derfor i hele november måned opdatere dig på dine muligheder for støtte og naturligvis og fortælle, hvordan det påvirker dine fradrag og din skattebetaling. Det er nemlig ikke lige meget, hvem du støtter, hvordan du støtter og med hvilke beløb.

Der er masser af organisationer at støtte, og taler vi Julemærket, så er det Julemærkefonden, der står bag både Julemærkehjemmene og Julemærket. Indtjeningen fra salget af Julemærket udgør 5 procent af de samlede indtægter, og Julemærkefonden er dermed helt afhængig af støtte fra dig, andre privatpersoner, andre virksomheder og fonde.

Så læs med, når vi går på juleeventyr og tager med Julemærket i Juleskoven, hvor kunstner Lise Grue har tegnet årets Julemærke; fyldt med dyr og planter, som vi kan møde i de danske skove om vinteren.

Køb årets Julemærke her

Årets Julemærke 2023 - Tag med ud i juleskoven

3.november 2023 blev "årets Julemærke afsløret af H.K.H. Kronprinsessen sammen med Julemærkekunster Lisa Grue. Det skete til et festligt arrangement på Københavns Rådhus, hvor Julemærket, som har fået titlen ”Tag med ud i juleskoven”, blev præsenteret ved et arrangement med forskellige oplæg, der alle havde det til fælles, at sætte fokus på, hvordan vi bedst forbedrer børns trivsel.

Motivet på årets Julemærke er fyldt med dyr og planter, som man kan møde i de danske skove om vinteren.

 
Jeg har tegnet juleskoven, fordi naturen inkluderer os alle. Det er et positivt sted, hvor ingen dømmer dig, alle bliver accepteret. Naturen er en støttende hånd i ryggen. Når du er i naturen, skal du ikke præstere. Vi har alle brug for at blive ladet op, og det kan vi i naturen. Alle er velkomne i naturen. På den måde minder det jo om, hvad Julemærkehjemmene står for.
— Lisa Grue, Kunstner og skaber af årets Julemærke
 

Børn ud af mistrivsel

Værdien af Julemærkehjemmenes arbejde blev ved samme lejlighed yderligere understreget, da Casper, Benedicte, Ida og Helene fortalte om deres ophold på et Julemærkehjem, og hvordan det ophold havde hjulpet dem ud af problemer og givet dem styrken til at komme videre i livet. De havde oplevet mobning, angst for at gå i skole og mangel på venner. I dag kunne de alle kigge tilbage på et ophold, som havde forandret deres liv.

 
”På Julemærkehjemmet fik jeg for første gang rigtige venner. Nogle af dem snakker jeg stadig med i dag. Mit liv fik en ny start, en ny begyndelse. Jeg kunne kigge mig selv i spejlet og sige til mig selv, at jeg er god nok som jeg er.”
— Helene, 21 år, tidligere beboer på et Julemærkehjem
 

Din støtte til Julemærket eller andre foreninger

I hele november opdaterer vi løbende med regler for fradrag og støtte til velgørende foreninger og formål - både for dig som privatperson og som virksomhedsejer. Vi giver dig overblikket over alt fra takster og godkendte støtteforeninger over arv og donationer til køb af støtteprodukter og sponsering.

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag regler og rammer samlet løbende - direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her

 

Fakta om Julemærket og Julemærkefonden

Julemærket 2023

  • Julemærket 2023 er nummer 120 i rækken af Julemærker, som er udgivet siden 1904.

  • Det har titlen ” Tag med ud i juleskoven”

  • Det kan købes online på julemaerket.dk fra d. 3. november og fra lørdag d. 4. november i PostNords netbutik og i følgende butikker: Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Meny, Spar, Min Købmand, Løvbjerg, Bilka, Føtex, Salling, BR, Bog & idé, BOGhandleren, Kop & Kande samt landets posthuse.

  • Et ark koster 95 kroner

Julemærkehjemmene 

  • Julemærkehjemmene hjælper børn, der kæmper med mistrivsel, mobning, ensomhed og lavt selvværd.

  • Hvert år får op mod 1.000 børn i alderen 7-14 år ophold på et Julemærkehjem.

  • Der er fem Julemærkehjem i Danmark: I Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted og Roskilde.

  • Julemærkehjemmene modtager kun 2,2 % i offentligt tilskud og er derfor helt afhængige af støtte fra private, virksomheder og fonde.

Et ophold på Julemærkehjem styrker børns selvværd 

  • Andelen af børn, der tror på sig selv er steget med 51 % - et år efter børnene var på ophold

  • Andelen af børn, der synes godt om sig selv er steget med 55 % - et år efter børnene var på ophold

  • Andelen af børn, der har høj livstilfredshed er steget med 47 % - et år efter børnene var på ophold

 
Forrige
Forrige

Personskattereform - forslag til ny personskattereform

Næste
Næste

Julefrokoster og julearrangementer - beskatning og fradrag