Udgivelsesdato: 1. september 2020

Den nye Ferielov er trådt i kraft.

Det er i dag den 1. september 2020 og denne dato er helt speciel. Det er nemlig i dag, at den nye Ferielov endelig træder i kraft efter godt to års forberedelse og en længere overgangsperiode.

Den nye ferielov betyder, at vi nu får et nyt ferieår, idet optjening af ferie fremover sker årligt i perioden 1. september – 31. august, mod tidligere kalenderåret. 

Vær i øvrigt opmærksom på ferie og lønkompensation. Vi kigger lidt på den nye lov.

 

Sommerferien I Fare 

Der optjenes stadig 2,08 feriedage for hver måned, og fremover vil afholdelse af ferie kunne ske måneden efter, at dagene er optjent. De optjente feriedage vil fremover kunne afholdes over en 15 måneders periode, nemlig fra 1. oktober – 31. december det følgende år.

Det skal sikres, at ikke-afholdt restferie efter den gamle ferielov overføres til afholdelse efter de nye regler efter 1. september 2020. I bør derfor pr. 31. august 2020 opgøre restferie i dage og i beløb for hver enkelt medarbejder og aftale med medarbejderen, om dagene overføres til afholdelse efter den nye ferielov eller eventuelt udbetales. Afholdelse af restferie efter den gamle ferielov skal ske senest 30. september 2020.

Har virksomheden gjort brug af lønkompensationsordningen under COVID19-hjælpepakken for perioden 9. marts – 8. juli 2020, er der krav om, at medarbejderen skal afholde 5 feriedage. Har medarbejderen ikke feriedage, eller er der aftalt anden form for fri, fx afspadsering, tæller disse dage ikke som feriedage. Når restferien opgøres hhv. pr. 31. august 2020 eller 30. september 2020, skal virksomheden derfor sikre, at opgørelsen af dagene stemmer overens med kravene i lønkompensationsordningen, skulle virksomheden have fået tilskud under denne ordning.

Har virksomheden gjort brug af lønkompensationsordningen for perioden 9. juli – 29. august 2020, vil medarbejderen skulle afholde i alt 21 fridage i denne periode. De første 15 dage vil skulle være feriedage. Disse dage er derfor ikke restferie for medarbejderen, når den gamle ferielov udløber.

➤  Læs i detaljer om den nye Ferielov - baggrund og regnskabsmæssig behandling   

 

Har du brug for feriehjælp, så kontakt os.

Tag kontakt til din lokale revisor fra Dansk Revision på:

Eller book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

 

Pushtekst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få værdifuld information

Vi giver dig et overblik over de hidtidige tiltag. Hvad er vedtaget, hvad er under udarbejdelse, og hvor kan du læse mere

ℹ️  Skriv dig op her og få aktuel information

  Brug for hjælp? - kontakt os, så finder vi nærmeste lokale revisor

 

 

Al information på www.danskrevision.dk er derfor kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Indholdet alene kan ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.