Udgivelsesdato: 11. september 2020

Cyberrevisorer og netsvindlere

Netsvindlere overtaler bankkunder til selv at overføre store beløb for at redde deres penge fra svindlere, og i en række aktuelle sager er bankkunder blevet franarret beløb på flere hundrede tusinde kroner, fordi de er blevet overtalt til selv at overføre store beløb til andre konti.

Og det er nyt i forhold til tidligere, hvor svindlerne hovedsageligt fokuserede på at lokke sikkerhedsoplysninger ud af deres ofre for selv at gennemføre overførslerne.

 

Wolf In Sheeps Clothing 2577813 640

Vi vil - endnu engang - gerne sætte fokus på IT-sikkerhed i din virksomhed. Indrømmet. så er det ikke vores primære kompetence, men som tætte rådgivere i mange virksomheder, er det til gengæld en reel problematik, som vi ofte støder på.

Vores primære kompetence er nemlig at passe på din økonomi og sikre, at der hele tiden er kapital til det, der er nødvendigt. Her hører betaling til IT-kriminelle ikke ind under., og derfor er IT-sikkerhed en af vores rådgivningsydelser.

 

Hvad er effektiv IT-sikkerhed?

Først og fremmest er det ekstremt vigtigt, især fordi test viser, at alle kan blive snydt. Det er ikke kun et spørgsmål om at have førende e-mailsikkerhedsløsninger og et antivirus-program. Husk på, det er mennesker, og dermed følelser, der trykker på links eller afgiver information i telefonen.

"For mange mindre og mellemstore virksomheder kan IT-sikkerhed virke uoverskueligt, men der skal ikke så meget til. Mange gange er det blot fokus og beslutningstagen, der mangler," siger Michael Buur, der er IT-Chef i Dansk Revision.

 

Senest er det så gået ud over kunder i Sydbank...

... Og der er ikke noget, der objektivt tyder på, at disse kunder er mindre begavede end gennemsnittet - og nogle af dem er måske ansat i din virksomhed.

I følge Jesper Schmidt-Höck fra Sydbank er disse kunde blevet kontaktet af noget de tror er banken, fordi de benytter de sig at en særlig software, så det ser ud som om, de ringer fra bankens nummer.

Herefter intimiderer de kunden med oplysninger om, at de har observeret mistænkelige overførsler fra kundens konto og opfordrer vedkommende til at redde pengene ved at overføre dem til en såkaldt ”sikker konto”.

Når den forskrækkede kunde lader sig overtale, er beløbet så godt som forduftet. Pengene overføres videre til andre konti gang på gang til sporet er tabt.

 

Vær på vagt og brug din fornuft kritisk i en global økonomi

"Alle bør være på vagt, ingen er sikre mod lyssky henvendelser," siger Sydbank i en pressemeddelse.

I Dansk Revision er vi enige og supplerer med at huske dig på, at vi lever i en global informationstid, hvor ydelser og services flyder over grænserne. Microsoft har for eksempel en afdeling i Indien. Så bare fordi, man taler engelsk og ringer fra et udenlandsk nummer, så er man ikke pr. definition netsvindler.

En ting er dog helt sikkert: Der er INGEN seriøse firmaer, der beder om hverken koder, nemId eller overførsel af beløb via en telefon.

➤  Læs mere om IT-sikkerhed i din virksomhed, og hvordan vi kan hjælpe dig

 

 

Vil du vide mere om IT-sikkerhed, så kontakt os.

➤  Find din lokale revisor

 

 

Pushtekst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få værdifuld information

Vi giver dig et overblik over de hidtidige tiltag. Hvad er vedtaget, hvad er under udarbejdelse, og hvor kan du læse mere

ℹ️  Skriv dig op her og få aktuel information

  Brug for hjælp? - kontakt os, så finder vi nærmeste lokale revisor

 

 

Al information på www.danskrevision.dk er derfor kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Indholdet alene kan ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.