Udgivelsesdato: 17. juli 2020

Konkurser, Corona og koldere vejr

Imens du måske ærgrer dig en lille smule over prognosen for sommervejret i Danmark, så er det glædeligt, at konstatere, at coronakrisen koster færre jobs end finanskrisen tilbage i 0´erne.

Sammenligner man konkursdata fra Corona-krisen med finanskriseåret 2009, så har Corona-krisen resulteret i lidt færre konkurser – mens jobtabet er markant mindre.

 

Sammenlignet med finanskrisen er jobtabet ved konkurser under Corona-krisen næsten 50% lavere, viser data fra eStatistik og FSR – danske revisorer.

Begge kriser er dybe. Men der er en markant forskel. Nemlig hjælpepakkerne, som ikke fandtes under finanskrisen. Det får os til at konkludere, at hjælpepakkerne har haft den ønskede effekt. De holder hånden under virksomheder og arbejdspladser,” siger Kent Nielsen, direktør i eStatistik.

I følge chefkonsulent hos FSR - danske revisorer, Jacob Holm, så er det måske for tidligt at glæde sig over tallene, idet de kan indikere, at hjælpepakkerne i nogen grad ”fastfryser” erhvervsstrukturen i Danmark. Den fastfrysning kan senere resultere i en tilpasning med flere konkurser til følge, når hjælpepakkerne begynder at blive udfaset.

Krisen har ændret befolkningens forbrugsmønster. En analyse Wilke har udarbejdet for FSR – danske revisorer viser eksempelvis at danskerne forventer, at færre vil flyve, gå til koncerter, besøge museer eller tage på restaurant eller cafe. Folk vil ikke ændre deres nye vaner retur, når hjælpepakkerne ophører, og det vil give en tilpasning i erhvervslivet.

 

 Skaermbillede 2020 07 17 Kl 074604

Kilde: fsr.dk

 

Du kan læse om de mest anvendte hjælpepakker herunder:

➤  Hjælpepakke til selvstændige og freelancere med fald i omsætningen

➤  Kompensationsordning for freelancere mv. med både A- og B-indkomst

➤  Kompensation for virksomheders faste udgifter

➤  Lønkompensation til fyringstruede privatansatte

 

Hjælp til kompensationsordninger

Har du brug for hjælp til kompensationsordningerne eller andet omrking din virksomheds drift eller overskud, så står vi altid klar til at hjælpe dig.

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

➤  Læs mere om Covid-19 og din virksomhed

 

 

Pushtekst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få værdifuld information

Vi giver dig et overblik over de hidtidige tiltag. Hvad er vedtaget, hvad er under udarbejdelse, og hvor kan du læse mere

ℹ️  Skriv dig op her og få aktuel information

  Brug for hjælp? - kontakt os, så finder vi nærmeste lokale revisor

 

 

Al information på www.danskrevision.dk er derfor kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Indholdet alene kan ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.