Udgivelsesdato: 6. juli 2020

Brexit - der er lang tid til jul, men...

 

Vi går sommeren i møde med den sikre usikkerhed, at Storbritannien har valgt ikke at søge om forlængelse af overgangsperioden. Overgangperioden er den periode, hvor Storbritannien er omfattet af EU’s gældende regelsæt.

Overgangsperioden er en del af den samlede udtrædelsesaftale, der sikrer en velordnet britisk udtræden af EU og skaber klarhed om - skal vi kalde det - bodelingen mellem EU og Storbritannien.

 

brexitstjerne

Overgangsperioden ophører den 31. december 2020, idet den ved fælles beslutning imellem EU og Storbritannien kunne forlænges inden 1. juli 2020 med enten 1 eller to år. Det er det, der ikke er sket.

 

Betydningen for din virksomhed efter 1. januar 2021

 

Hvis EU og Storbritannien ikke indgår en anden aftale inden den 1. januar 2021, og hvis din virksomhed fortsat skal handle med Storbritannien efter 1. januar 2021, så betyder det, at de generelle regler for handel med lande uden for EU - de såkaldte tredjelande - vil være gældende.

De ændrede handelsbetingelser kan få stor betydning for din virksomheds told-, skatte-, afgifts- og momsforhold, og det kan kræve forberedelser inden den 1. januar 2021. 

 

Er din virksomhed klar til at handle med Storbritannien, når overgangsperioden udløber?

Virk.dk har udarbejdet en Brexit-tjekliste, hvor du kan danne dig et overblik ved hjælp af dine besvarelser af en række spørgsmål. Du kan finde listen herunder, alternativt kan du også kontakte din lokale revisor.

➤   Start Brexit-tjekliste-testen

➤   Kontakt din lokale revisor

 

FAKTA OM BREXIT OG OVERGANGSPERIODEN

  • Den løber til udgangen af 2020, og den kunne ved fælles beslutning inden 1. juli 2020 have været forlænget én gang med enten et eller to år.
  • Den indebærer, at Storbritannien i hele perioden forbliver under EU’s samlede regelsæt, herunder fortsætter i EU’s toldunion, det indre marked og den fælles fiskeripolitik. Storbritannien er i perioden fortsat underlagt håndhævelsesmekanismer i henhold til EU-retten.
  • Den indebærer samtidig, at Storbritannien ikke længere vil være repræsenteret og have stemmeret i institutionerne, idet Storbritannien  efter 31. januar 2020 ikke er medlem af EU uanset overgangsperioden
  • Den betyder endvidere, at vilkår og rettigheder for både EU- og britiske borgere samt virksomheder, vil være uændrede frem til udgangen af 2020.

 

Hjælp til BREXIT?

I Dansk Revision står vi altid klar med kompetent rådgivning og hjælp til den fremtidige samhandel mellem Storbritannien og din virksomhed.

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

 

Pushtekst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få værdifuld information

ℹ️  Skriv dig op her og få aktuel information

  Brug for hjælp? - kontakt os, så finder vi nærmeste lokale revisor

 

 

Al information på www.danskrevision.dk er derfor kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Indholdet alene kan ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.