Udgivelsesdato: 11. maj 2020

Vi kommer aldrig til at arbejde på samme måde som inden Corona

“Det var en anderledes og desværre nok lidt mere kedelig omgang i år, men på trods af coronarestriktioner lykkedes det os at afholde digital generalforsamling og få valgt en ny bestyrelse.

Sådan skriver Frederikssunds Erhverv på LinkedIn i forbindelse med en elektronisk generalforsamling, hvor Dansk Revision i Frederikssund lagde lokaler til.

 

Flere generalforsamlinger er efterhånden afviklet udelukkende elektronisk og uden mulighed for fysisk fremmøde, efter at Regeringen i forbindelse med Covid-19 krisen gjorde det muligt at gøre netop dette. Det der blev muligt var, at gennemføre elektronisk generalforsamling uanset selskabets vedtægter eller lidt mere lovteknisk sagt, så gjorde man det muligt at anvende selskabslovens §77, stk 2, hvis man fandt det nødvendigt og hensigtsmæssigt.

 

Peter Bo Andersen og Frederikssund Erhverv

Den del vender vi tilbage til, for i den anden ende af røret havde vi tidligere på dagen direktøren for Frederikssund Erhverv Peter Bo Andersen. Vi havde ringet til ham for at høre lidt om hans erfaringer med elektroniske generalforsamlinger.

“Jeg beklager, at jeg ikke har ringet tilbage før nu” indleder han samtalen med og forsætter med at fortælle, at hele Corona-situationen jo netop har gjort, at folk er noget mere tilgængelige end tidligere.

I følge Peter Bo Andersen har en del af os faktisk fået mere tid, da vi har erfaret, at vi ikke behøver fysiske mødes så ofte, og at en del af os sparer timer dagligt på transport imellem hjem og arbejde.

 

Bedre klima, flere møder og øget produktivitet

Klimaet gavnes, vi afholder flere møder og vi er måske mere imødekommende overfor lige at tage et ekstra møde ind, da vi ikke skal planægge det på samme måde. Vi kan så et sige gå fra det ene møde til det andet uden at flytte os, og en del af os oplever måske endda øget produktivitet i en periode.

Overskriften til artiklen her er i øvrigt et af Peters citater, idet han nævner, at der er kæmpe synergier i hele denne krise, men at der nok også er en social downside. Det er svært at fornemme hinanden, og det gør det også sværere at være leder, fordi man måske overser manglende trivsel hos sine medarbejdere.

“Jeg savner mit sociale netværk, og jeg er ikke den eneste,” siger Peter og holder en pause idet det går op for os, at vi egentlig ikke er kommet meget videre i forhold til generalforsamlingerne og så måske alligevel - for hvad er det egentlig, der er formålet med en generalforsamling?

 

Den øverste myndighed.

Generalforsamlingen er principielt selskabets øverste myndighed, men i praksis er der nok mere tale om en række formelle gennemgange og underskrifter, og oftest afholdes en generalforsamling i forbindelse med et andet arrangement, hvor det måske er arrangementet, der trækker mere end selve generalforsamlingen.

Det står hen i det uvisse, om sætningen "Historisk skueproces" blev nævnt undervejs i vores engagerede samtale, og hvis den gjorde, så ville vi selvfølgelig aldrig nævne det i en seriøs artikel, men  som med så meget andet, så har Covid-19-krisen i hvert tilfælde givet os andre perspektiver på den måde, vi gennemfører ting på.

Du kan måske selv tænke lidt over dine vedtægter i din virksomhed, og overveje, om I er forberedt nok til at kunne gennemføre det, I skal uden at skulle mødes fysisk. Og når vi nu igen kan mødes fysisk, for det kommer vi til, det skal vi, og det er vigtigt - er det så det væsentlige, vi mødes om?

 

Den demokratiske proces følges fortsat under en elektronisk generalforsamling.

I Frederikssund Erhverv blev den demokratiske proces fulgt og deltagerne kunne, via et link, følge med digitalt og stille spørgsmål, men “det gav mig da noget at tænke over i forbindelse med fremtiden”, siger Peter og afrunder vores samtale med at fortælle, at det nok er værd for mange virksomheder at tænke lidt over vedtægterne fremadrettet - ja på hele virksomhedens struktur og processer, så man henter det bedste ind fra de to verdener (den før og den under Corona-krisen) og bruge disse erfaringer i den verden, der kommer efter krisen.

 

Så meget blev et simpelt spørgsmål om elektronisk generalforsamling til en samtale om vækst og udvikling - måske fordi vi alle kunne overse 20 minutter her og nu? I hvert tilfælde er vi tilbage ved begyndelsen:

“Vi kommer aldrig til at arbejde på samme måde som inden Corona.”

 

 

KONTAKT

______________________________

Dorte Headshot Web 

Dorte Lodahl Krusaa
Partener, registreret revisor
Dansk Revision Frederikssund

Tlf: 47 31 70 00

Email: dlkr@danskrevision.dk

______________________________

 

 Peter Bo Andersen

Peter Bo Andersen
Direktør
Frederikssund Erhverv

Tlf: 29 49 46 64

Email: pba@frederikssunderhverv.dk

 

______________________________

 

 

Pushtekst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få værdifuld information

Vi giver dig et overblik over de hidtidige tiltag. Hvad er vedtaget, hvad er under udarbejdelse, og hvor kan du læse mere

ℹ️    Skriv dig op her og få aktuel information

  Brug for hjælp? - kontakt os, så finder vi nærmeste lokale revisor

 

 

Artiklen udtrykker ikke en generel holdning i Dansk Revision.

Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Indholdet alene kan ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.