Udgivelsesdato: 25. marts 2020

Kompensation og hjælp til din virksomhed

Der er i dag åbnet for ansøgninger for ordningen om lønkompensation til fyringstruede privatansatte.

Ordningen gælder for private virksomheder, der er  registreret i CVR og som står overfor at varsle afskedigelser for minimum 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.

 

Loenkompensation Infografik

Kompensationsordningen vil gælde fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020. Ansøgning om lønkompensation foregår via virk.dk fra 25. marts 2020, og alle, der opfylder ordningens kriterier, vil blive kompenseret.

➤  Læs mere om Lønkompensationsordningen

 

Ansøgning

Erhvervsstyrelsen vil som udgangspunkt pålægge enhver virksomhed at anvende revisorbistand i den efterfølgende kontrolfase. Har du ikke en revisor i dag, så er du velkommen til at kontakte os.

  Brug for en revisor?- Kontakt os, så finder vi nærmeste lokale revisor til dig 

 

➤  Læs mere om Lønkompensationsordningen og ansøg her

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få værdifuld information

Et godt sted også at holde dig opdateret er via vores nyhedsbrev. Vi sender ud løbende den næste tid, hver gang og lige så snart, vi ved mere. Det vil sige, når der er konkrete tiltag, lovændringer og anbefalinger klar.

✎  Skriv dig op her og få aktuel information

Pushtekst

 

Dansk Revision hjælper dig igennem krisen

Danmark fungerer måske ikke som normalt, men vi fungerer fortsat, og i denne tid har vi især fokus på, hvad Corona-krisen betyder for danske arbejdspladser, dansk økonomi og vores kunders forretning.

Vi giver dig et overblik over de hidtidige tiltag. Hvad er vedtaget, hvad er under udarbejdelse, og hvor kan du læse mere

➤  Besøg vores side om Covid-19⎟ Corona og bliv opdateret

➤  Find din lokale revisor

 

 

Der arbejdes i øjeblikket på højtryk i alle organisationer og ministerier, lige som vi i Dansk Revision følger udviklingen nøje.

Al information på www.danskrevision.dk er derfor kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Indholdet alene kan ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.

 

Spørg din revisor i Dansk Revision ? Hvor meget skal medarbejderne have i løn i perioden? Hvor meget kan min virksomhed få i kompensation? Er jeg omfattet af ordningen, hvis jeg kun har én ansat? Har virksomhedsform eller branche nogen betydning? Gælder ordningen også løsarbejdere? Kan medarbejderen arbejde i kompensationsperioden? Skal medarbejderen anvende ferie i lønkompensationsperioden? Skal min medarbejder have pension i lønkompensationsperioden? Hvilken dokumentation skal jeg have klar, når jeg ansøger? Hvilken dokumentation skal jeg have klar, når coronavirus/covid-19-krisen slutter? Kan jeg få kompensation for medarbejdere, der ikke er medlem af en fagforening? Kan virksomhed og medarbejder aftale en lønnedgang og stadig få lønkompensation? Kan jeg søge for fx en måned ad gangen og dermed søge 3 gange i løbet af ordningens levetid? Skal jeg tilbagebetale kompensationen for hele den ansøgte periode, hvis jeg genindkalder nogen af de hjemsendte medarbejdere midt i perioden? Er det muligt at lave rotationsordninger? Kan jeg fx hjemsende 40 medarbejdere og skifte dem med 40 andre den anden uge? Kan jeg afskedige medarbejdere inden jeg sender dem hjem med lønkompensation? Må jeg afskedige nogen medarbejdere og samtidig modtage lønkompensation for andre medarbejdere? Hvilke typer af medarbejdere er omfattet af lønkompensationsordningen? Hvilke særlige krav gælder for lønkompensation for elever/lærling?