Udgivelsesdato: 30. januar 2020

BREXIT - Skal der bogføres med ikke-EU moms? Og hvad med indberetninger mm?

Som bekendt har Storbritannien besluttet sig for at forlade EU. Det sker den 31. januar 2020. Det giver en række udfordringer for de virksomheder, der fortsat skal handle med landet på den anden side af kanalen.

Heldigvis vil der, fra den 1. februar og resten af 2020, være en overgangsperiode, hvor reglerne for handel mellem EU og Storbritannien ikke bliver ændret, men…

 

Dp8p11dwsaarfkh

… Hvis din virksomhed skal handle med Storbritannien fra den 1. januar 2021, og forudsat at EU og britterne ikke indgår andre aftaler inden overgangsperiodens udløb, så er det nødvendigt at følge de generelle regler for handel med lande uden for EU (tredjelande)

Det kan naturligvis få en række konsekvenser for din virksomhed, idet der er en række særlige regler for told, moms og punktafgifter, når du køber eller sælger varer og ydelser uden for EU.

➤  Kontakt din lokale revisor for sparring og hjælp

 

Told

Hvis din virksomhed importerer eller eksporterer varer fra/til Storbritannien, og du ikke har importeret/eksporteret varer fra lande uden for EU før, skal din virksomhed registreres hos Erhvervsstyrelsen. Din virksomhed skal have et EORI-nummer, for at importere/eksportere varer til EU.

Din virksomhed skal som udgangspunkt også stille sikkerhed for den told, der skal betales for de varer, I importerer til Danmark fra et land uden for EU. Varer, der ankommer til Danmark fra et land uden for EU, skal angives elektronisk i det såkaldte Importsystem.

Ved eksport skal du være opmærksom på, at der kan være særlige bestemmelser for nogle varetyper. Disse skal angives i eksportsystemet e-Export i forbindelse med eksport.

Du kan finde blanketter, dokumenter og koder her

 

Moms

Når du handler med udlandet, afhænger momsreglerne blandt andet af, om du handler med varer eller ydelser, med virksomheder eller private.

➤  Læs mere om moms ved salg af varer og ydelser her

➤  Læs mere om moms ved køb af varer og ydelser her

 

Momsrefusion

Reglerne for momsrefusion ændrer sig, når Storbritannien er trådt ud af EU.

I overgangsperioden fra 1. februar 2020 til 31. december 2020, vil reglerne for handel mellem EU og Storbritannien, som nævnt tidligere, ikke blive ændret. Derfor kan du som udgangspunkt søge om momsrefusion fra Storbritannien for køb i 2019 via Tast Selv Erhverv frem til fristen 30. september 2020, som du plejer.

SKAT anbefaler dog, at du ansøger om momsrefusion inden d. 31. januar 2020, hvis det er muligt, da der kan opstå usikkerhed omkring ansvar og forpligtelser i forbindelse med overgangsperioden.

Når overgangsperioden udløber, anbefaler SKAT, at du venter med at søge om momsrefusion fra Storbritannien, til Storbritannien oplyser, hvilken proces man skal bruge.

➤  Hold dig opdateret om Brexit, regler og refusioner

 

Punktafgifter

Hvis din virksomhed er godkendt til at kunne handle med punktafgiftspligtige varer, skal du bruge EU-forsendelsessystemet EMCS som normalt frem til ophør af overgangsperioden.

Når Storbritannien har forladt EU, kan du ikke længere bruge EMCS til at oprette nye forsendelser til Storbritannien. Der skal du i stedet følge toldreglerne ved forsendelser af punktafgiftspligtige varer mellem Danmark og lande uden for EU.

 

mind the gab 

Brug for løbende opdatering om BREXIT?

Vi holder dig løbende opdateret om internationale og lokale lovgivningsmæssige tiltag, der har betydning for dig- tilmeld dig vores nyhedsmail.

➤  Modtag værdifuld information og gavnlig indsigt - også om BREXIT

 

Vi hjælper dig

Hvis du har brug for hjælp til selvangivelsen, så er du meget velkommen til at kontakte os eller din lokale revisor. Ring på +45 44 35 61 00 eller vælg en mulighed herunder.

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet heller ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.