Udgivelsesdato: 18. december 2019

SNEAK PEAK - biler skat moms 2020

Så er vi på gaden med den seneste udgave af "Biler, skat og moms" Det er naturligvis 2020 vi taler om, og vi tager et lille kig ind i fremtiden.

I vores "nytrykte" hæfte kan du læse meget mere om gulpladebiler, valget mellem firmabil og egen bil, regler hvis bilen indgår i virksomhedsordning, specialindretning, skat, moms, færger, 25-dagsreglen, tilkaldevagt, afhentning af kollega, leasing, cvr-krav og meget andet.

 

 Bil 2

Nedenfor finder du en række sneak peaks for 2020, og selve publikationen finder du her.

➤ Biler skat moms 2020

 

Er du i tvivl, så er vi ikke langt væk, og du er meget velkommen til at kontakte os eller den lokale revisor. Du finder kontaktoplysninger i bunden af artiklen.

 

"Udlejer medarbejderen sin egen bil til andre lejlighedsvist, fx via Gomore, Snapp Car eller lignende skal der betales skat af indtægten. Det gælder uanset hvordan det er formidlet."

 

"Der kan som udgangspunkt ikke køres privat i gulpladebiler, uden at det får moms- og skattemæssige konsekvenser for virksomheden og den medarbejder, som anvender bilen til privat kørsel. For så vidt angår specialindrettede biler, er det dog i et vist omfang muligt at køre privat. Endvidere kan privat kørsel foretages efter køb af et dagsbevis."

 

"Chauffører, hvis hovedopgave er at transportere personer, materialer mv., kan begynde og slutte det daglige arbejde med at køre til og fra hjemmet, uden at det medfører beskatning af fri bil. Der må ikke være tale om et tilfældigt chaufførarbejde for virksomheden eller et chaufførarbejde, der er en sekundær opgave i forhold til medarbejderens øvrige arbejdsopgaver."

 

"Der findes ikke særlige momsregler for medarbejdere med kundeopsøgende aktiviteter. Medarbejdere med kundeopsøgende arbejde, der kører i en almindelig gulpladebil vil i vidt omfang være omfattet af reglerne om kørsel til skiftende arbejdssteder."

 

"Der skal betales ejerafgift for alle biler. Afgiften afhænger af bilens brændstofforbrug, således at afgiften er lavere jo længere bilen kører på literen."

 

"Alle gulpladebiler med en tilladt totalvægt på op til 4 ton, som indregistreres eller omregistreres den 1. januar 2009 eller senere, får en papegøjenummerplade, hvis bilen skal anvendes både erhvervsmæssigt og privat."

 

"Hvis selskabets adresse og hovedaktionærens private bopæl er sammenfaldende, skal der føres kørebog for at undgå beskatning af fri bil. Det samme gælder, hvis en firmabil af og til er parkeret ved den private bopæl. Er der ikke ført kørebog, viser praksis, at hovedaktionæren beskattes ud fra en rådighedsbetragtning."

 

bil4

FAKTA OM PUBLIKATIONEN

Biler – skat og moms 2020 © Revitax. www.revitax.com Redaktion: Lene Rasander (ansv.), Mark Arnecke og Jacob S. Larsen. Grafisk tilrettelæggelse: Pe Solutions.

Vi tager forbehold for fejl og mangler i vores referat af lovgivning m.m., og vi påtager os intet rådgivningsansvar uden forudgående konsultation vedrørende de omhandlede emner.

Eftertryk af hele artikler med kildeangivelse er tilladt.

Redaktionen er afsluttet den 19. december 2019.

 

 

Vi hjælper dig

Du er altid velkommen til at kontakte os. Ring på +45 44 35 61 00 eller vælg en mulighed herunder.

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet heller ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.