Udgivelsesdato: 30. december 2019

Får du det rigtige i løn?

Det er jo altid et godt sprøgsmål, men...

...er du en af de 800.000 såkaldte jobskiftere, altså en af dem, der enten har skiftet eller er i gang med at skifte job, så bør du måske tjekke forskudsopgørelsen en ekstra gang - bare for at undgå uventet restskat senere.

 

overraskelse


Nyt job - nye udfordringer - nye kolleger. Alt er godt, men husk at være opmærksom på, at et jobskifte også kan betyde, at du ikke får det rigtige udbetalt i løn, hvis forskudsopgørelsen ikke er opdateret.

➤ Få hjælp ved at klikke her

"Når vi laver forslag til forskudsopgørelsen for 2020, har vi rigtig mange oplysninger. Men vi ved ikke alt. Og er man én af dem, der har skiftet job inden for det seneste år eller er på vej til at skifte job, er det en rigtig god idé lige at runde forskudsopgørelsen via skat.dk. En forkert forskudsopgørelse kan betyde, at man får for meget eller for lidt udbetalt hver måned, eller man kan ende med en uventet restskat, når årsopgørelsen er klar," fortæller underdirektør i Skattestyrelsen Karoline Klaksvig.

Forskudsopgørelsen er nemlig budgettet for 2020, og den viser den forventede indkomst samt det fradrag og den skatteprocent, som arbejdsgiveren anvender til at trække skat af lønnen. De oplysninger, som SKAT skønner for 2020, kan tage udgangspunkt i oplysninger fra tidligere år. Derfor kan det være vigtigt ændre tallene, hvis din livssituation ændrer sig.

Det er særligt to områder, der er vigtige at tjekke, hvis du har skiftet job inden for det seneste år eller er på vej til et jobskifte. Det ene er, om den forventede løn er opgjort korrekt, og det andet er, om vejen til arbejdet har ændret sig, så befordringsfradraget måske skal rettes.

Når det er særligt vigtigt at tjekke lønnen, skyldes det, at du i forbindelse med jobskifte kan have fået en anden løn end tidligere, eller at feriepenge fra den tidligere arbejdsgiver er medregnet til indkomsten i det år, hvor du skifter job, så SKATs skøn til indkomsten bliver for høj.

 

Snyd ikke dig selv

Mange tror fejlagtigt, at det altid er en god ide at sætte indkomsten lidt for højt, hvis man vil være sikker på at få penge tilbage i skat. Det er bare ikke altid sandt, for forventer du at tjene mindre end ca. 375.000 kr., kan det have den modsatte effekt at du sætter din indkomst for højt. Det skyldes, at du får beregnet et beskæftigelsesfradrag, der er højere, end hvad man er berettiget til.

Det er samtidigt vigtigt, at være opmærksom på, om indkomsten er registreret korrekt i forskudsopgørelsen. Det gælder især, hvis man fx går fra dagpenge til lønindkomst, da der bl.a. ikke beregnes beskæftigelses- og jobfradrag af dagpenge.

➤ Få hjælp ved at klikke her

 

 forskudsopg

FAKTA OM FORSKUDSOPGØRELSEN

De oplysninger, som SKAT skønner for 2020, kan tage udgangspunkt i oplysninger fra tidligere år. Derfor kan det være vigtigt ændre tallene, hvis din livssituation ændrer sig.

Du kan se og rette forskudsopgørelsen for 2020 via TastSelvskat.dk, der findes på skat.dk.

Ukorrekte oplysninger i forskudsopgørelse kan føre til uventet restskat på årsopgørelsen.

 

SKAT modtager en lang række oplysninger til forskudsopgørelsen automatisk, men der er oplysninger, der kan have ændret sig, eller som SKAT ikke har.

Derfor er det især vigtigt at tjekke forskudsopgørelsen, hvis der er sket væsentlige ændringer i ens liv, som:

• Nyt hus – fradrag for renteudgifter og betaling af ejendomsværdiskat
• Omlægning af realkreditlån - ændring af renteudgifter
• Nyt job – ændring af løn-og indkomstforhold
• Ny vej til arbejde – ændring af kørselsfradrag
• Nyt firma – påvirkelse af privatøkonomi og fradrag for firmaudgifter
• Nygift eller skilsmisse – sambeskatning ved skilsmisse og ægteskab

 

Vælg den nemme løsning

Er du i tvivl kan du tage SKATs fradragsvejleder her, læse mere om ændringer i livet her, rette din forskudsopgørelse her (husk nemid)...

...eller vælge den nemme løsning og kontakte din lokale revisor. Ring på +45 44 35 61 00 eller vælg en mulighed herunder.

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet heller ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.