Udgivelsesdato: 25. oktober 2019

Udskydelse af de nye boligskatteregler

Regeringen lægger op til, at de nye boligskatteregler skubbes fra 2021 til 2024. Boligejerne stiger ikke i betalt boligskat i ejerperioden, fordi eventuelle stigninger automatisk indefryses.

Regeringen vil sammen med Folketingets partier drøfte, hvad der er den bedste model fra 2021-2024. I forbindelse med boligskatteforliget blev det antaget, at boligskatterne vil stige med ca. 2½ pct. årligt frem mod 2025.

 

bolig 

 

Men hvad er op og ned på det hele?

Skatteministeriet fortæller, at regeringens holdning er, at udskydelsen ikke skal føre til højere boligskatter, og at boligejerne ikke skal stige mere i skat end forudsat i boligskatteforliget.

Det danner en række spørgsmål, som vi forsøger at skabe lys over her.

 

Hvornår får borgerne deres nye ejendomsvurdering?

De nye ejendomsvurderinger bliver udsendt i etaper fra andet halvår af 2020, og udsendelsen kan strække sig ind i 2022. Er du boligejer og med i den første etape, vil du modtage sin nye vurdering i andet halvår af 2020.

 

Hvornår får borgerne tilbagebetalt for meget betalt i boligskat?

Hvis du har betalt skat af en for høj vurdering i perioden 2011-2020, får du automatisk pengene tilbage – med renter.

Boligejerne får pengene tilbage samtidig med, at de modtager deres nye vurdering. Det skønnes aktuelt, at ca. 800.000 boligejere skal have ca. 14 mia. kr. tilbage. Det svarer til ca. 18.000 pr. berørt boligejer.

 

Hvornår vil de nye vurderinger påvirke boligejernes skat?

Den nye vurdering danner grundlag for boligejernes skattebetaling fra og med 2021. Med udskydelsen af de nye boligskatteregler, vil boligejernes skat ske på grundlag af de nye vurderinger med forsigtighedsnedslag på 20 pct.

Hvis du ikke har modtaget din nye vurdering i 2021, vil der blive gennemført en efterregulering af grundskylden i 2022. I kraft af ejendomsværdiskattestoppet og den rentefri indefrysningsordning på grundskylden stiger den betalte boligskat ikke, så længe du bor din bolig. Det sikrer, at den løbende betalte boligskat ikke pludselig stiger.

 

Hvis en ny vurdering er højere end den nuværende, skal man så betale mere?

Den betalte boligskat stiger ikke, så længe du bor i din bolig. Frem til skatteomlægningen i 2024 gælder skattestop for ejendomsværdiskatten, begrænsning på de årlige stigninger i grundskylden og rentefri indefrysningsordning på grundskylden.

 

Hvornår skal boligen være købt eller overtaget?

Med udskydelsen af de nye boligskatteregler vil du kunne få en skatterabat for din boligskat, hvis du har købt og overtaget din ejendom senest 31. december 2023.

 

Gælder der samme regler for sommerhuse?

Der gælder samme regler for sommerhuse som for øvrige ejerboliger.

 

Gælder der samme regler for erhvervsejendomme, andels- og lejeboliger?

Fra 2022 udsendes der nye ejendomsvurderinger for erhvervsejendomme, andels- og lejeboliger. De nye vurderinger udgør beskatningsgrundlag for grundskylden fra 2023, men en evt. ændring i grundskylden vil først blive opkrævet i 2023 via efterregulering.

Som for ejerboliger kan grundskylden højst stige med 7 pct. årligt frem til skatteomlægningen, selvom det er kommet nye vurderinger.

Ved skatteomlægningen i 2024 indføres som for ejerboliger en skatterabat, så grundskylden heller ikke stiger for erhvervsejendomme, leje- og andelsboliger ved overgangen til de nye skatteregler.

 

Hvis jeg er uenig i min nye vurdering, hvornår kan jeg så klage?

Du kan klage, når du modtaget din nye vurdering.

 

Hvordan påvirker udskydelsen af de nye boligskatteregler kommunerne?

Hvis udskydelsen medfører ændringer i de kommunale grundskyldsindtægter, vil kommunerne blive kompenseret fuldt ud og enkeltvis.

 

Vær på forkant!

Vi holder dig løbende opdateret om regler, tiltag og generationsskifte - tilmeld dig vores nyhedsmail.

➤  Tilmeld dig her

 

Vi hjælper dig

Hvis du er i tvivl om reglerne, så er du meget velkommen til at kontakte os eller den lokale revisor. Ring på +45 44 35 61 00 eller vælg en mulighed herunder.

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet heller ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.