Udgivelsesdato: 18. oktober 2019

Enighed om Brexit - og hvad så?

EU og Storbritannien er blevet enige om en Brexit-aftale, men aftalen skal først godkendes i det britiske parlament, og der er stadig masser af udfordringer frem til 31. oktober.

Vi kigger lidt på de forholdsregler, der fortsat bør være, for uanset resultatet af alle de hidtige forhandlinger, så kan det få store konsekvenser for din virksomhed og dine handelsforhold til landet på den anden side af kanalen. 

 

b-exit

Men lad os først starte et andet sted - nemlig i Erhvervsministeriet. Her præsenterede Erhvervsministeren i sidste uge regeringens handlingsplan. En handlingsplan, som blandt andet indeholder initiativer for knap 50 millioner kroner til at sikre små og mellemstore virksomheder de bedst mulige vilkår i tilfælde af et ’no deal’ Brexit.

”Brexit kommer til at vende op og ned på hverdagen for rigtig mange danske virksomheder, uanset om man eksporterer varer til Storbritannien, benytter sig af britiske underleverandører eller måske har data eller medarbejdere derovre,” siger erhvervsminister Simon Kollerup, og nævner blandt andet, at særligt mindre virksomheder kan komme i klemme.

 

Mangler du ressourcer?

Mindre virksomheder har typsik ikke ressourcer til at dedikere en medarbejders tid på at sætte sig ind i den aktuelle situation og forberede virksomheden på Brexit.

Derfor vil Regeringens handlingsplan først og fremmest styrke informationen og vejledningen til blandt andet små og mellemstore virksomheder, så det bliver nemmere for dem at finde ud af, hvilke ændringer Brexit medfører, og hvordan man forbereder sig på det.

➤ Du kan læse mere om handlingsplan og initiativer her

 

Mangler du hjælp?

Hvis du er i tvivl om Brexit og din virksomhed, så er du meget velkommen til at kontakte os og den lokale revisor. Ring til os på +45 44 35 61 00 eller vælg en mulighed herunder.

➤  Skriv til os

➤  Find din lokale revisor

 

Regeringen er ikke alene.

Foreningen FSR - danske revisorer gør også opmærksom på, at det er vigtigt, at danske virksomheder er forberedt bedst muligt forud for Brexit. De henviser til den tjekliste, vi tidligere har omtalt. En tjekliste, hvor du via simple Ja/Nej-spørgsmål vedrørende konkrete situationer, kan få værdifuld fokus på de opmærksomhedspunkter, der vedrører din virksomhed og som kræver handling.

Tjeklisten dækker en bred vifte af områder fra eksport af varer til regnskab og revision. 

➤ Tag testen her 

 

Vær på forkant!

Vi holder dig løbende opdateret om regler, tiltag og fradrag - tilmeld dig vores nyhedsmail.

➤  Tilmeld dig her

 

Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet heller ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.