Udgivelsesdato: 22. oktober 2019

Skatteministeren fastholder øget arvebeskatning

En øget beskatning i forbindelse med arv og generationsskifte vil give en milliard kroner mere i statskassen, og derfor holder skatteminister Morten Bødskov fast i at hæve beskatningen fra de nuværende 6 pct. til 15 pct.

Det er han citeret for at sige i forbindelse med sin deltagelse i på Dansk Industris Ejerskiftekonference i går.

 

generationsskifte2

De økonomiske vismænd har længe været fortalere for, at generationsskiftebeskatningen skal hæves til 15 pct. Argumentet har været og er fortsat, at det er skævvridende at have en lavere skat på denne type af arv, sammenlignet med alle andre typer af arv.

Emnet på konferencen var således heller ikke så meget beskatningens størrelse i procent, men mere om, hvordan de enkelte virksomheders værdi skal bestemmes, når en virksomhed generationsskiftes - altså hvor meget af virksomheden, der skal beskattes med de fremtidige 15 pct.

 

Klare retningslinjer mangler

Vismændene slår fast, at der skal være en række klare retningslinjer for værdifastsættelsen af en virksomhed, der skal generationsskiftes. Det er der ikke i dag, og usikkerheden ligger blandt andet i, at skattemyndighederne beregner afgiften ud fra en vurdering af den fremtidige indtjening og goodwill.

Skatteministeren ønsker et bredt forlig, der skal sikre en fremtidig stabilitet på området, så der ikke igen skal ændres i lovgivningen ved et eventuelt fremtidigt regeringsskifte.

 

Forbered dig allerede nu

Går du i generationsskiftetanker, så er der en del, du kan overveje allerede nu.

Det giver eksempelvis god mening at gennemføre et generationsskifte af både den øvrige formue og den aktive virksomhed, inden skattestigningen effektueres.

➤ Læs, hvad vi tidligere skrevet om generationsskifte og de nye regler

 

Vær på forkant!

Vi holder dig løbende opdateret om regler, tiltag oggenerationsskifte - tilmeld dig vores nyhedsmail.

➤  Tilmeld dig her

 

Vi hjælper dig

Hvis du er i tvivl om dit generationsskifte eller din fremtidige ejendomsvurdering, så er du meget velkommen til at kontakte os eller den lokale revisor. Ring på +45 44 35 61 00 eller vælg en mulighed herunder.

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet heller ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.