Udgivelsesdato: 1. august 2019

Skattestyrelsen på Roskilde Festival

Det var ikke for musikkens skyld, at Skattesyrelsens medarbejdere deltog på årets Roskilde Festival.

Tre virksomheder er indstillet til bøde, 5,5 kg vandpibetobak er beslaglagt, og otte udenlandske virksomheder er blevet momsregistreret, efter Skattestyrelsen traditionen tro har været på kontrol.

 

skat boder

Før og under dette års Roskilde Festival har medarbejdere fra Skattestyrelsen været på kontrolbesøg hos boder og forretninger i Roskilde by og på selve festivalen. Kontrollen er blevet en tradition, fordi der tidligere har vist sig at være udfordringer med især moms og sort arbejde.

Funktionsleder i Skattestyrelsen Kim Walsted Jessen fortæller, at langt de fleste boder og forretninger overholder reglerne, og at disse boder naturligvis ikke skal opleve unfair konkurrence fra dem, der ikke har styr på tingene.

Kontrollen har derfor været fokuseret på på de områder, hvor der tidligere har været udfordringer med at følge reglerne: Sort arbejde, momsregistrering af udenlandske boder, pant og afgifter.

 

Kontantfri Festival

Roskilde Festivallen har siden 2017 været kontantfri på selve festivalområdet, og det gør kontrollen af bodernes moms langt lettere, fordi Skattestyrelsen har adgang til eksakt information om deres omsætning – også selv om de forlader Danmark lige efter festivalen.

Udenlandske boder skal være momsregistreret i Danmark, når de deltager på fx Roskilde Festival. Tre boder havde sørget for, at momsregistreringen var på plads inden ankomsten. Derudover var der otte boder, der fik hjælp af Skattestyrelsen til at få momsregistreringen på plads i løbet af musikfestivalen.

 

Logbog over ansatte og sort arbejde

Under Skattestyrelsens kontroller i 2018 var der tvivl om ansættelsesforholdene for en række ansatte. Fem virksomheder blev derfor pålagt at føre logbog over virksomhedens ansatte. En logbog er en skærpet registreringspligt af ansatte. På grund af sidste års manglende registreringer fik alle fem virksomheder besøg af Skattestyrelsen under årets festival.

"Sidste år pålagde vi fem virksomheder, at føre logbog over deres ansatte. Desværre var der tre af virksomhederne, der ikke gjorde det. De tre virksomheder bliver nu indstillet til en bøde", fortæller Kim Walsted Jessen, der i øvrigt fortæller, at Skattestyrelsen, i forbindelse med kontrollerne, mødte to ansatte, der var registreret som modtagere af offentlige ydelser.

De respektive myndigheder vil af Skattestyrelsen få oplyst, at de pågældende nu er i arbejde.

 

Fakta: Resultater af Skattestyrelsens kontroller

En udenlandsk bod blev på forhånd nægtet momsregistrering på grund af ubetalt moms fra sidste år med mindre de betalte. Boden valgte ikke at møde op.

Otte ud af 11 udenlandske boder var ikke momsregistreret i Danmark og fik derfor hjælp til det.

Tre virksomheder vil blive indstillet til en bøde for ikke at have ført en logbog over virksomhedens ansatte, som de blev pålagt sidste år.

To ansatte i de besøgte virksomheder var på offentlige ydelser. Skattestyrelsen giver besked til myndighederne om, at de er kommet i arbejde.

Samlet er der beslaglagt 5,5 kg vandpibetobak. Tobakken bliver beslaglagt, hvis en virksomhed ikke kan dokumentere, at der er betalt afgift.

Kilde: Skattestyrelsen

 

 

➤ Ny kunde? - Hos Dansk Revision er første møde altid gratis!

➤ Find din lokale revisor fra Dansk Revision.

➤ Få yderligere inspiration og information

 


Indholdet af denne artikel er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.