Udgivelsesdato: 8. juli 2019

Politiet advarer mod mistænkelige mails i sommerferien

Sommerferien er højsæson for de såkaldte CEO-frauds (direktørsvindel), hvor bedragere forsøger at lokke penge ud af virksomheder eller foreninger ved på mail at udgive sig for direktør eller bestyrelsesmedlem.

Og ikke kun virksomheder bliver ramt. Anmeldelser til politiet viser, at også mindre foreninger er et yndet mål for svindlerne.

 

sikkerhed2 

Politiet skriver i en netop offentliggjort meddelelse, at de i de sidste år har stiftet rigt bekendtskab med de såkaldte CEO-frauds via anmeldelser fra virksomheder og foreninger. Vi har tidligere skrevet om CEO-fraud, hvor it-kriminelle forsøger at franarre oplysninger eller pengebeløb ved at udgive sig for at være direktøren.

Er din virksomhed klar til at direktøren går på ferie? Læs mere om CEO-fraud her

 

Trine Møller, centerchef for politiets Landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet (LCIK) forklarer:

”I sommerferien er der ofte kun få medarbejdere på arbejde, og de skal måske løse nogle andre opgaver, end de plejer. Så når der kommer en mail, der beder om en pengeoverførsel, kan der være større risiko for, at en vikar ikke stiller spørgsmål eller kender de normale sikkerhedsrutiner ved betalinger og overførsler, og i stedet bare gør som man bliver bedt om. Det udnytter gerningspersonerne bag CEO-fraud,” 

Alle sager med økonomisk it-kriminalitet er nu samlet i et landsdækkende center, og det giver en bedre mulighed for at se mønstre og tendenser, som politiet ikke bemærkede tidligere.

LCIK har blandt andet opdaget, at it-kriminelle ikke kun går efter større virksomheder, men også meget specifikt efter små foreninger.

 

➤ Undgå tab af data - læs mere og få vores hæfte med gode råd om it-sikkerhed.

 

Har du spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe dig - eventuelt med et IT-sikkerhedstjek.

 

➤ Ny kunde? - Hos Dansk Revision er første møde altid gratis!

➤ Find din lokale revisor fra Dansk Revision.

➤ Få yderligere inspiration og information

 


Indholdet af denne artikel er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.