Udgivelsesdato: 8. juli 2019

Politiet advarer mod mistænkelige mails

Især sommerferien er højsæson for de såkaldte CEO-frauds (direktørsvindel), hvor bedragere forsøger at lokke penge ud af virksomheder eller foreninger ved på mail at udgive sig for direktør eller bestyrelsesmedlem.

Og det er ikke kun virksomheder,der bliver ramt. Anmeldelser til politiet viser, at også mindre foreninger er et yndet mål for svindlerne - også i andre ferier.

 

feriekuffert 

Politiet skriver i en netop offentliggjort meddelelse, at de i de sidste år har stiftet rigt bekendtskab med de såkaldte CEO-frauds via anmeldelser fra virksomheder og foreninger. Vi har tidligere skrevet om CEO-fraud, hvor it-kriminelle forsøger at franarre oplysninger eller pengebeløb ved at udgive sig for at være direktøren.

➤  Læs mere om CEO-fraud her

 

Trine Møller, centerchef for politiets Landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet (LCIK) forklarer:

”I ferier er der ofte kun få medarbejdere på arbejde, og de skal måske løse nogle andre opgaver, end de plejer. Så når der kommer en mail, der beder om en pengeoverførsel, kan der være større risiko for, at en vikar ikke stiller spørgsmål eller kender de normale sikkerhedsrutiner ved betalinger og overførsler, og i stedet bare gør som man bliver bedt om. Det udnytter gerningspersonerne bag CEO-fraud,” 

Alle sager med økonomisk it-kriminalitet er nu samlet i et landsdækkende center, og det giver en bedre mulighed for at se mønstre og tendenser, som politiet ikke bemærkede tidligere.

LCIK har blandt andet opdaget, at it-kriminelle ikke kun går efter større virksomheder, men også meget specifikt efter små foreninger.

➤  Undgå tab af data - læs mere og få vores hæfte med gode råd om it-sikkerhed

 

Vær på forkant!

Vi holder dig løbende opdateret om regler, tiltag og fradrag - tilmeld dig vores nyhedsmail.

➤  Tilmeld dig her

 

I tvivl eller vil du bare gerne have objektiv rådgivning om, hvad du og din virksomhed har brug for?

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 


Al information på www.danskrevision.dk er kun af generel karakter. Det kan ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet heller ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.