Udgivelsesdato: 27. marts 2019

Hvad betyder Brexit?

Hvad betyder Brexit for din virksomhed? Køb fra Storbritanien - salg til Storbritanien? Hvad med momsrefusion eller eventuelle medarbejdere med britisk statsborgerskab?

Og hvordan var det nu historien om Storbritanien og EU startede?

 

 brexit 3 (1)

Der er mere end nok at tænke på efter den 12. april 2019 kl. 23:59 dansk tid, hvor Storbritannien træder ud af EU. Altså med mindre den britiske regering og EU bliver enige om en aftale i 11. time.

Hvis EU og Storbritannien skulle blive enige om en udtrædelsesaftale, træder Storbritannien først ud af EU den 22. maj 2019.

Hvis EU og Storbritannien ikke indgår en aftale, så vil det betyde, at Storbritannien bliver betragtet som et land uden for EU - dette nævnte vi i en nyhed i går - og der vil fra d. 13. april 2019 gælde helt andre regler for samhandel med Storbritannien.

Det kan få stor betydning for din virksomheds told-, skatte-, afgifts- og momsforhold, og situationen kan kræve handlinger af din virksomhed inden den 12. april 2019.

Læs Brexit-guide her.

 

Vidste du i øvrigt?

At Storbritanien valgte at stå uden for EF-landenes valutasamarbejde, EMS, ved oprettelsen i 1979. Forholdet mellem EF og Storbritannien var også præget af en del konflikter i årene under Margaret Thatcher. Thatcher havde blandt andet modvilje mod dannelsen af et tættere økonomisk og politisk samarbejde inden for EF, som blandt andre Tyskland og Frankrig var varme fortalere for.

At efter at have ladet pundet følge den daværende tyske D-mark i en kort periode, så besluttede den britiske regering i efteråret 1990 at lade Storbritannien deltage i EMS - det europæiske monetære system. På daværende tidspunkt var økonomien på vej i recession, og der var en opfattelse af, at pundet var kommet med i fastkurssamarbejdet på et overvurderet niveau.

At den britiske regering allerede i efteråret 1992 måtte suspendere medlemskabet af EMS (ERM*) efter en finansiel krise, hvor der blev spekuleret kraftigt mod pundet. Siden har pundet flydt frit, og Storbritannien valgte, ligesom Danmark, at stå uden for Den Økonomiske og Monetære Union i EU. 

*) Kernen i EMS-samarbejdet var den såkaldte valutakursmekanisme ERM (Exchange Rate Mechanism). Deltagerlandene forpligtede sig til at begrænse valutakursudsvingene i forhold til nogle vedtagne centralkurser. Hvis en valuta nærmede sig øvre eller nedre grænse i EMS-båndet, skulle de involverede landes centralbanker intervenere for at holde valutakurserne inden for båndgrænserne. Kilde: denstoredanske.dk 

 

 

I tvivl?

Er du i tvivl om, hvordan et Brexit vilpåvirke din virksomhed, så er du altid velkommen til at kontakte din lokale revisor fra Dansk revision. Vi har fingeren på pulsen og værdifulde sparringspartnere via vores globale samarbejde i GGI

GGI er verdens 6. største revisorsamarbejde, der udover at være et revisorsamarbejde også er en af verdens største alliancer mellem revisorer og advokater.

Velkommen hos Dansk Revision - Du er altid velkommen til at spørge os.

 

➤ Ny kunde? - Hos Dansk Revision er første møde altid gratis!

➤ Find din lokale revisor fra Dansk Revision.

➤ Få yderligere inspiration og information

 


Indholdet af denne artikel er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.