Udgivelsesdato: 31. januar 2019

Andelen af detail- og engrosvirksomheder med underskud er højere end i det generelle erhvervsliv.

Det er en af hovedkonklusionerne i en nylig undersøgelse fra FSR – danske revisiorer. Undersøgelsen omhandler netop detail- og engrosvirksomheders sundhedstilstand i Danmark - og det ser mindre godt ud.

International konkurrence og onlineplatforme er med til at presse branchen på bundlinjen.

pil ned

Detail- og engrosvirksomheder har historisk set haft stor betydning for den danske økonomi. Virksomhederne har bidraget med vækst og beskæftigelse, men nu er andelen af detail- og engrosvirksomheder, der har underskud eller angrebet egenkapital markant højere end i erhvervslivet generelt.

"Årsregnskaberne viser, at det er svært for en stor andel af virksomhederne i detail- og engrosbranchen at tjene penge på deres varer og ydelser. Modsat tidligere klarer detailhandlen sig dårligere end erhvervslivet generelt, og det er en ny udvikling," siger erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisor, Tom Vile Jensen, og uddyber:

"Detail- og engros er udsat for international konkurrence fra globale virksomheder og onlineplatforme. At forbrugerne i stigende grad e-handler, og at handlen ikke længere alene er geografisk forankret i Danmark er formentlig med til at udhule den hjemlige detailhandels bundlinje. Den omstilling koster i de her år, men danske virksomheder har ikke andre valg end selv at investere og tænke nyt i digitaliseringen."

 

underskud fsr 1

underskud fsr2

 

Undersøgelsen fremhæver tre hovedpointer:

  • På trods af en bevægelse i den positive retning siden finanskrisen er andelen af detail- og engrosvirksomheder med et underskud stadig højere end i det generelle erhvervsliv. Andelen af detail- og engrosvirksomheder med et underskud er på 35,7 pct. mens det for det generelle erhvervslivs på 32,8 pct. – altså en forskel på 2,9 pct.- point.
  • Andelen af detail- og engrosvirksomheder med angrebet egenkapital er ligeledes markant højere end for det generelle erhvervsliv. I januar 2019 har 29,9 pct. af detail- og engrosvirksomheder en angrebet egenkapital, hvilket er 5,6 pct. point højere end det generelle erhvervsliv.
  • Kombinationen af underskud og angrebet egenkapital kan være en indikation på at virksomheden er konkurstruet. Andelen af detail- og engrosvirksomheder, der både har underskud og angrebet egenkapital er på 21,6 pct. hvilket er 3,8 pct.-point højere end i det generelle erhvervsliv. 

Kilde: Experian og FSR-beregninger.

Du kan læse hele undersøgelsen her, og vil du have hjælp til øget overskud i din forretning, så kontakt din lokale revisor fra Dansk Revision.

 

 

➤ Har du spørgsmål? Kontakt din lokale revisor fra Dansk Revision.

➤ Få yderligere inspiration og information

➤ Ny kunde? - Hos Dansk Revision er første møde altid gratis!

 


Indholdet af denne artikel er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.