Udgivelsesdato: 26. november 2018

Kørselsfradraget og befordringsgodtgørelsen stiger i 2019

Skatterådet har i dag fastsat satserne for kørselsfradrag og skattefri befordringsgodtgørelse for næste år, og du kan glæde dig, for satserne kommer til at stige i 2019.

Der er dog en række ting, som du skal være opmærksom på, men dem tager vi hen ad vejen.

Bil 2

Er du en af de mange danskere, der plejer at trække transport til arbejdspladsen fra på din årsopgørelse eller kører du erhvervsmæssigt i egen bil? Ja så er der gode nyheder. Skatterådet har netop offentliggjort satserne for kørselsfradraget og befordringsgodtgørelsen for næste år - og satserne kommer til at stige.

"Når satserne kommer til at stige, så skyldes det først og fremmest, at vi forventer, at benzinpriserne stiger i 2019, siger formanden for Skatterådet Hanne Søgaard Hansen.

Der er en del andre faktoirer, der også spiller ind i den beregning, men lad os i stedet kigge på tallene, og hvad de betyder for dig.

 

Kørselsfradraget (eller befordringsfradraget)


År

Sats for kørsel ml. 25-120 km

Sats for kørsel over 120 km

2018

1,94 kr. pr. km

0,97 kr. pr. km

2019

1,98 kr. pr. km

0,99 kr. pr. km

Reglerne for befordringsfradrag er fortsat uændrede, så der er ikke fradrag for befordring for de første 24 kilometer per dag mellem hjem og arbejde. Hvilket transportmiddel, du bruger er også underordnet.

Det er dog værd at bemærke, at pendlere i yderkommuner, der er omfattet af de særlige regler om forhøjet befordringsfradrag, ikke får nedsat satsen ved kørsel ud over de 120 km.

Du kan få kørselsfradrag ved alle typer lønnet arbejde, også studiejob og løntilskudsjob. SU regnes dog ikke som løn, og du kan derfor ikke få fradrag, når du kører til og fra dit studie.

 

Skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil

År

For de første 20.000 km

For kørsel over 20.000 km

2018

3,54 kr. pr. km

1,94 kr. pr. km

2019

3,56 kr. pr. km

1,98 kr. pr. km

Reglerne for udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i din egen bil er også uændrede. Den kan fortsat udbetales til medarbejdere, der kører erhvervsmæssigt i egen bil. 

Skulle du have behov for luft under din firmatur, så er reglerne for skattefri godtgørelse for kørsel på egen cykel, knallert, 45-knallert og scooter anderledes. Den er på 0,53 kr. pr. km. og du kan bare køre løs, der er ingen maksimal grænse her.

Kører du på motorcykel, er du til gengæld underlagts samme satser som bil.

 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte den lokale revisior fra Dansk Revision. Vi kan meget mere end bare biler og scootere. Vi kender lovgivningen, og vi sikrer dig, at du altid er opdateret, og at dit regnskab stemmer. og... så kan vi faktisk endnu mere end det... vi er din sparringspartner i hele den økonomiske afdeling. Vi sikrer vækst og fremdrift.

 

➤ Har du brug for rådgivning om dine eller din virksomheds muligheder, så kontakt den lokale revisor fra Dansk Revision.

➤ Få yderligere inspiration og information

➤ Ny kunde? - hos Dansk Revision er første møde altid gratis!

 

Indholdet af denne artikel er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.