Udgivelsesdato: 16. november 2018

Julegaver og SKAT 2018

Vi nærmer os december og dermed nærmer tidspunktet for køb af julegaver til virksomhedens medarbejdere sig også. Vi holder juletraditionerne i hævd med julepynt, julefrokoster og Julemand.  Og her er vi som revisorer nødt til også at nævne SKAT.

For SKAT er ikke lige så gavmild som den gamle julemand og det betyder, at du, som den glade (arbejds-) giver, skal være opmærksom på en række områder omkring beløbsgrænser, hvis du ikke vil beskatte dine medarbejdere af deres julegaver.

 Julegave

Skattefri beløbsgrænse

Hvis du som arbejdsgiver vil give en julegave til en medarbejder, så er udgangspunktet faktisk, at der er tale om et skattepligtigt gode, men…

….medarbejderen beskattes ikke, hvis arbejdsgiverens købspris inkl. moms ikke overstiger 800 kr.(2018).

 

Endnu et ”men”…

Men husk, at reglen om julegaver skal ses i sammenhæng med den generelle årlige skattefri bundgrænse på 1.100 kr. (2018) for gaver til medarbejdere. Julegaven tæller således med i den samlede værdi af skattefrie gaver til den enkelte medarbejder.

Hvis en medarbejders julegave har en værdi på 800 kr. og du som arbejdsgiver forærer medarbejderen andre gaver i årets løb til en værdi af f.eks. 400 kr., så beskattes medarbejderen ikke af julegaven (da julegaven ikke overstiger 800 kr.), men beskattes af de øvrige gaver til 400 kr., da den samlede årlige skattefrie bundgrænse på 1.100 kr. overskrides.

Hvis julegaven har en værdi på f. eks. 900 kr. og medarbejderen i samme år får andre gaver fra arbejdsgiveren til en værdi af f. eks. 500 kr., beskattes medarbejderen både af julegaven og af de andre gaver i årets løb, da bundgrænsen på 1.100 kr. overskrides.

Husk, at du som arbejdsgiver har ansvaret for at indberette skattepligtige gaver.

 

Vær opmærksom på gavekort  

Gavekort til butikker, supermarkeder m.v. anses for skattepligtige, da gavekort sidestilles med kontanter. En ellers skattefri julegave til 800 kr. kan derfor blive skattepligtig, hvis gaven er et gavekort.

Gavekortet kan dog være skattefrit, hvis gavekortet gives til naturalier, som på forhånd er udvalgt og bestemt af arbejdsgiveren. Udvalget skal være beskedent.  

Er gavekortet derimod brugbart til en bred række af forskellige ydelser, som f.eks. restaurationsbesøg, kro- og hotelophold, mad og drikke m.v., som medarbejderne selv kan udvælge, bliver gavekortet skattepligtigt. Dette gælder, selvom beløbsgrænserne ikke overskrides.

Praksis viser, at et gavekort, der blev givet som julegave og som kun kunne bruges til en 3-retters menu på en bestemt restaurant, ikke blev anset for skattepligtigt for medarbejderne.

 

Er du i tvivl, så er du altid velkommen til at kontakte din lokale revisor fra Dansk Revision

 

➤ Har du brug for rådgivning om dine eller din virksomheds muligheder, så kontakt den lokale revisor fra Dansk Revision.

➤ Få yderligere inspiration og information

➤ Ny kunde? - hos Dansk Revision er første møde altid gratis!

 

Indholdet af denne artikel er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.