Udgivelsesdato: 18. juli 2018

Antallet af konkurser stiger fortsat

Siden 2016 har antallet af konkurser været støt stigende. Det seneste år har antallet af konkurser været højere end niveauet under finanskrisen i 2009/2010.

Konkurstallet presses op af et stort antal konkurser hos virksomheder uden økonomisk aktivitet, viser ny analyse fra eStatistik og FSR – danske revisorer.

 

konkurser

Det seneste år er 7.124 virksomheder gået konkurs, og det er primært virksomheder uden økonomisk aktivitet, som driver konkurstallet op, viser en ny analyse fra eStatistik og FSR – danske revisorer.

”I 2. kvartal 2018 gik 1.921 virksomheder konkurs, men blot 637 havde økonomisk aktivitet," siger direktør i eStatistik Kent Nielsen, og fortsætter: "De 637 virksomheder stod for 98 procent af den samlede økonomiske aktivitet i de konkursramte virksomheder."

1,7 procent af den samlede omsætning
De konkursramte virksomheder i andet kvartal 2018 havde en samlet omsætning i året inden konkursen på 3,5 milliarder kroner, mens omsætningen i "nulvirksomhederne" var beskedne 57,5 millioner kroner - svarende til 1,7 procent af den samlede omsætning.

”Nulvirksomhedernes store betydning for det samlede konkurstal har været særligt højt siden 2016. I finanskrisens første år var der økonomisk aktivitet i hele 60% af de konkursramte virksomheder. I 2016 og 2017 er det alene 40 procent af de konkursramte, som har økonomisk aktivitet, mens de resterende 60 procent er uden eller med meget lav omsætning,” forklarer Kent Nielsen.

Flest konkurser hos byggeriet i 2. kvartal 2018
Med 145 konkurser er bygge-anlæg den branche, hvor flest aktive virksomheder er gået konkurs i 2. kvartal af 2018.

”Årsagen kan populært sagt være "håndværkerfælden". Ordrerne vælter ind, konkurrencen er hård, og der er travlt. Hvis overblikket ryger, og regninger til materialer og lønninger begynder at komme, inden projekterne er færdige, og pengene kommer fra kunderne, så kan det hurtigt give lavvande i kassen,” siger Chefkonsulent i FSR Jakob Holm. 

 

➤ Er du blevet nysgerrig, så kan du læse hele undersøgelsen her.

➤ Har du brug for rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte den lokale revisor fra Dansk Revision.

➤ Få yderligere inspiration og information

➤ Ny kunde? - hos Dansk Revision er første møde altid gratis!

 

Indholdet af denne artikel er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.