Udgivelsesdato: 29. maj 2018

Slut med NemID nøglekortet

Nu kan du glemme alt om at huske det fysiske kort og i stedet downloade en app - en app, der åbnes ved hjælp af en 4-cifret pinkode eller via fingeraftrykslæser, touch ID eller face ID. Naturligvis gratis til både til Android og Apple.

 

NemID

 

Det er lige så sikkert at bruge den nye app, som det er at benytte det fysiske nøglekort. "Vi har haft sikkerheden i fokus i hele udviklingen af app'en - fra det første design til den endelige app," forsikrer Michael Busk-Jepsen i en udtalelse til Ritzau.

Michael Busk-Jepsen er digitaliseringsdirektør i Finans Danmark og står, sammen med bl.a. Digitaliseringsstyrelsen, bag den nye app.

NemID blev lanceret tilbage i 2010, og siden da er der sket meget inden for danskernes brug af digital kommunikation. Det har skabt en naturlig efterspørgsel på en mere tidssvarende løsning end et fysisk kort, og ifølge Michael Busk-Jepsen var det helt naturligt at gå efter en app-løsning.

Den nye app understøtter et væld af de tjenester, du bruger i dag - eksempelvis bank, forsikring, A-kasse, sundhedsportaler samt en lang række offentlige portaler.

Ifølge NemIDs hjemmeside, skal du dog stadig gemme dit fysiske NemID nøglekort, hvis du for eksempel mister din telefon eller ønsker at tilgå en tjeneste, der endnu ikke understøttes af den nye NemID nøgleapp.

Den nye app hedder "NemID nøgleapp", og du kan se, hvor let det er i videoen herunder.