Udgivelsesdato: 6. marts 2018

42 procent af iværksætterselskaberne giver underskud.

I 2014 blev det muligt at oprette et iværksætterselskab - et IVS, og siden er over 40.000 IVS’er registreret hos Erhvervsstyrelsen. Men du kommer alligevel ikke langt for en krone!

Status er, at 9 ud af 10 iværksætterselskaber har et resultat imellem -100.000 og 100.000 kroner. Samlet har omkring 38 procent et overskud, mens 42 procent har underskud. De resterende 20 procent lander på et rundt nul.

Til sammenligning har de danske selskaber samlet set en overskudsandel på ca. 67 pct.

 

spargris

Ikke langt for en krone

”Det er i sig selv ikke overraskende, at færre iværksætterselskaber har overskud i forhold til anpartsselskaber og aktieselskaber", mener Tom Vile Jensen, der er erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer.

Tallene viser nemlig, at iværksætterselskaberne ikke just har været noget væksteventyr. Tom Vile Jensen fortsætter: "Efter vores opfattelse skyldes det blandt andet, at mange af iværksætterne starter med én krone. Det er bare ikke ret ambitiøst, og mange af ejerne af selskaberne har måske ikke gjort sig de store overvejelse om det at drive virksomhed. Man kommer bare ikke langt hverken mentalt eller økonomisk for en krone.” 

 

48 millionforretninger

Der er dog alligevel et lyspunkt, idet at 48 iværksætterselskaber har et overskud på mere end 1.000.000 kroner efter skat. På den modsatte side har 29 har millionunderskud.

”Reelt set kan de 48 millionærselskaber være lavt sat, da et iværksætterselskab kan omdannes til et ApS, når det har opsparet en selskabskapital på 50.000 kroner. Her må vi forvente, at de iværksætterselskaber, som har fået godt gang i driften, har større sandsynlighed for at skifte selskabsform”, siger Tom Vile Jensen.

 

Du kan læse hele FSR-undersøgelsen her

 

Indholdet af denne artikel er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.