Udgivelsesdato: 8. december 2017

Er du heller ikke helt færdig med fyrre, når du er 65?

Er du en af de mange aktive, der ikke ser dig selv på sofaen med kaffe og folkepension?

Flere og flere danskere vælger at arbejde, selvom de har ”overskredet” pensionsalderen. Er du en af dem og tjener du mere end det tilladte, så risikerer du, at din folkepension bliver sat ned. Det kan du undgå ved at læse videre.

Du må faktisk gerne arbejde og få folkepension samtidigt, du skal bare være opmærksom på, hvad du tjener. Overstiger din indtægt en række beløbsgrænser, nedsættes folkepensionens grundbeløb. Grundbeløbet er lidt over 70.000 kroner årligt og altså ingen garanteret udbetaling.

Er din løn højere end 316.200 kroner årligt (2017 tal og efter arbejdsmarkedsbidrag), så modregnes du med 30% af indkomsten over de 316.200 kroner. Og det stopper ikke her. Jo mere, du tjener, desto mere modregnes du.

Så husk at opsætte din folkepension. Det er det, der i folkemunde kaldes at udskyde. Så undgår du modregning i din folkepension. Udskyder du udbetalingen, får du flere penge, når du rent faktisk får dem udbetalt. Der er over 80% mere folkepension til dig, hvis du gemmer dine penge til senere.

Så tjener du mere end 316.200 kroner samt arbejder mere end 750 timer om året, så er der god grund til at udsætte folkepensionen. Det kan du gøre i helt op til 10 år. Der er naturligvis intet til hinder for, at du bruger af din private pensionsopsparing i samme periode, da denne ikke bliver modregnet i folkepensionen.

Er du i tvivl, så kan du altid kontakte Dansk Revision. Vil du selv fikse det, så gå ind på borger.dk.

 

Indholdet af denne artikel er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.