Udgivelsesdato: 18. maj 2016

SKAT har lanceret ny app

SKAT har lanceret en app der henvender sig både til virksomheder og borgere, hvor man kan tjekke og ordne sin skat på mobilen. Som virksomhed kan man bl.a. indberette og betale moms samt tjekke indberetningsfrister.

App’en hedder SKAT og kan benyttes på iPhones med iOS 8.0 og nyere og Android telefoner med version 4.0.3 og opefter.  

Appen til virksomheder:

Mobil moms

Som virksomhed kan man indberette og betale moms via SKATs nye app. I appen kan man også få et overblik over momsfrister og overføre dem til sin egen kalender. Løsningen er især nem at bruge for små og nystartede virksomheder med simple momsforhold eller som skal indberette 0 i moms, fordi virksomheden endnu ikke har haft køb og salg.

Sådan bruger momsløsningen:

  • Download appen i AppStore (Iphone) eller Play butik (Android).
  • Vælg Indberet moms
  • Log på med NemID-medarbejdersignatur. Man kan ikke logge på med privat NemID.
  • Indtast virksomhedens indgående og udgående moms, og herefter vil løsningen beregne, hvor meget der skal betales.
  • Klik på godkend.
  • Man kan nu gå direkte videre til betaling.

Når indberetningen er sket, er det muligt at betale med MobilePay eller VisaDankort. Momsen kan dog først betales 5 hverdage før fristen, ligesom det gælder på TastSelv Erhverv.

Frister

Det er muligt som virksomhed at hente relevante frister og overføre dem til telefonens kalender. Som virksomhedsejer kan man vælge mellem tre sikkerhedsniveauer: NemID, pinkode eller åben adgang. Som medarbejder skal man altid bruge NemID, og logger man på med medarbejdersignatur, vises kalenderen kun, hvis medarbejderen har rettigheder til at se virksomhedens frister.

Dagsbevis

Appen giver også adgang til at købe dagsbeviser, der giver en ret til at køre privat i en bil med gule plader. Dagsbeviset er gyldigt fem minutter efter køb og indtil midnat. Hvis dagsbeviset ikke skal bruges samme dag, som det er købt, er det muligt at købe til en anden dag, hvor det er gyldigt i 24 timer. Kvitteringen for købet bliver gemt i appen. Hvis dagsbeviset bliver købt på en pc, vil kvitteringen også være at finde i appen og er gyldig ved fremvisning til politiet. Man kan maksimum købe 20 dagbeviser til samme bil i et kalenderår.

Vægafgiftsberegner

Man kan lave en beregning på, hvor meget man skal betale i grøn ejerafgift eller vægtafgift for et køretøj.

Fradragsservice

Med fradragsservice kan man regne ud, om man kan få fradrag for momsen, når man spiser eller overnatter ude i forbindelse med sin virksomhed. 

Appen til borgere:

Kørselsberegner

Man kan beregne, hvad man kan få i kørselsfradrag.

Lønberegner

Man kan beregne, hvad man får udbetalt efter skat. Man skal bruge sin trækprocent og månedsfradrag. Dette kan findes i forskudsopgørelsen.

Skat i år og sidste års skat

Man kan se og rette sin forskudsopgørelse, så man løbende får betalt den rigtige skat. Man kan også se sin årsopgørelse for sidste år. Man skal bruge NemID til dette.

Toldberegner

Man kan beregne, hvad man som privatperson skal betale i told for varer som er købt på nettet og som bliver tilsendt fra et land uden for EU. Bliver varen købt inden for EU, skal der ikke betales told.

Vægtafgiftsberegner

Man kan beregne, hvad man skal betale i grøn ejerafgift eller vægtafgift for et køretøj.  

Beskeder

SKAT bruger appen til at sende beskeder om, hvornår det kan være en god ide at rette forskudsopgørelsen, så den skat man betaler er den rette, og man dermed undgår at skulle betale restskat året efter. Beskederne vil typisk blive sendt, hvis man ikke har rettet i sin forskudsopgørelse, men har købt eller solgt bolig, fået nyt job, er gået på pension eller efterløn, går på barsel eller får dagpenge.

 
Indholdet af denne nyhed er kun information af generel karakter og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.