Udgivelsesdato: 27. januar 2016

Har du sparet nok op til pensionen?

Det er helt almindeligt at man sparer op til sin pension hver måned, men er du sikker på, at det beløb du troligt sparer op hver måned, er nok til at fastholde din nuværende levestandard, når du går på pension?

Er du grøn eller rød?

Mange mennesker sparer et fast beløb op til pension hver måned uden at have gjort sig klart, hvor mange penge de gerne vil have til rådighed når de går på pension, og ikke mindst om dette beløb er højt nok til at opretholde sin nuværende livsstil som pensionist, hvis dette ønskes. I stedet satser mange på, at med typisk rigtigt mange år til udbetaling, når man at sætte så mange penge til side, at det sikrer en fornuftig økonomi i ens tredje alder.

Den kalkulering holder også stik for en del danskere, men der er stadig mange der ikke får sparet nok op. I SEB Pension har 25% af deres kunder sparet nok op til, at de i deres pensionisttilværelse kan fastholde deres nuværende levestandard og dermed falder under den grønne kategori.  Men næsten halvdelen af kunderne falder under den røde kategori. Dem der falder under den røde kategori skal indstille sig på at leve for omkring to tredjedele eller mindre af det beløb, man har til rådighed i dag. Dermed lever deres opsparing ikke op til anbefalingerne.

Tjek lige en gang

Der kan være mange grunde til, at opsparingen ikke er så stor. Måske har man udsigt til en stor arv, måske er man helt på det rene med, at livet som pensionist ikke omfatter restaurantbesøg, dyre sommerferier eller en ny bil.

Man skal selvfølgelig selv bestemme, hvor meget der skal spares op, men mange pensionsselskaber tilbyder deres kunder et digitalt tjek af pensionen, som giver en overblik over hvor mange penge, man kan se frem til at leve for som pensionist.

Hvis du er i tvivl, om du får sparet nok op til pensionen, så sørg for at få det tjekket, så du kan få sparet nok penge sammen, inden pensionisttilværelsen starter.

 

Indholdet af denne artikel er udarbejdet i samarbejde med SEB pension. Indholdet er kun information af generel karakter, og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.