Den nye ferielov

Med den nye ferielov indføres også et nyt begreb - ”samtidighedsferie”. Dette samt en lang række andre emner om den nye ferielov kan du læse om her på siden.

Samtidig får du en komplet gennemgang af de regnskabsmæssige konsekvenser, lige som vi giver dig en komplet guide og det fulde overblik over regler og overgangsregler i Ferieloven.

 

Ferie

Den nye ferielov er blevet til på baggrund af en udtalelse fra EU-Kommissionen i april 2015 om, at den lange tidsmæssige forskydning mellem optjening og afholdelse af ferie var og er i strid med EU’s Arbejdstidsdirektiv. Den nye ferielov træder i kraft 1. september 2020, men overgangsordningen trådte i kraft 1. september 2019.

Så det er værd at kaste et blik på den nye ferielov nu. Ikke kun fordi den ændrer det grundlæggende princip om den tidsmæssigt lange forskydning mellem optjening og afholdelse af ferie, men primært fordi den kan påvirke regnskaberne før 2020. 

Det er især godt at holde styr på medarbejdernes data - herunder løndata - allerede fra starten af overgangsordningen og ikke kun i slutningen. 

➤ Få et ultrakort resume i tre gode råd om den nye ferielov

➤ Spar tid og penge - få værdifuldt overblik over den nye ferielov

 

Seneste nyt - september 2019

Vores eksperter har netop medvirket med det faglige indhold i en artikel om den nye ferielov i bladet Revision og Regnskabsvæsen.

Artikeklen beskriver det nye regelgrundlag, overgangen mellem den gældende lov og den nye ferielov og den regnskabsmæssige behandling, der i henhold til årsregnskabsloven følger af ændringen.

➤ Læs hele den spændende artikel her

 

Samme antal feriedage, men tab af likviditet

Den nye ferielov betyder blandt andet, at arbejdsgiverne i overgangsperioden kan opleve et likviditetstab. Til gengæld vil de fleste virksomheder opleve, at feriepenge-forpligtelserne på sigt bliver mindre, end de er i dag.

Den nye ferielov betyder ikke, at der kommer flere feriedage. Medarbejdere vil også fremover have ret til 25 feriedage på et år, svarende til fem ugers ferie ved en fem-dages arbejdsuge.

Se hvordan den nye ferielov påvirker din virksomhed i illustrationen herunder.

 

Overbliksmodel Ferieloven 2020

 

Indberetning til ny fond

Ændringen fra forskudt ferie til samtidighedsferie resulterer i, at der for et enkelt år vil ske optjening af dobbelt så meget ferie, som Ferieloven foreskriver.

De skyldige feriepenge optjent i overgangsåret indberettes til en ny fond under Arbejdsmarkedets Tillægspension ATP ”Forvaltning og administration af tilgodehavende feriemidler”.

 

 

Vi hjælper dig med overblikket over den nye ferielov

Vi har udarbejdet to publikationer, der gennemgår den nye ferielov. Du får  indblik i de regnskabsmæssige konsekvenser, og vi giver dig en komplet oversigt og det fulde overblik over den nye ferielov.

 

Den nye ferielov - Overgangsregler mv.

I publikationen om Overgangsregler mv. gennemgår vi blandt andet udbetaling af ferietillæg, feriefridage, den generelle overgangsordning, indbetaling og/eller indberetning til Fonden (Forvaltning og administration af tilgodehavende feriemidler), de forskellige perioder, konsekvenser for forskellige medarbejdertyper mm.

➤  Den nye ferielov - Overgangsregler mv.

 

Den nye ferielov - Regnskabsmæssig behandling

I publikationen om regnskabsmæssig behandling gennemgår vi opgørelsesmetoder samt regnskabsmæssige forpligtelser. Vi giver dig derudover eksempler på opgørelse af feriepengeforpligtelser til hhv. direktør og funktionær.

➤  Den nye ferielov - Regnskabsmæssig behandling

 

Har du spørgsmål eller vil du have hjælp til Ferieloven?

Book et møde - hos os er første møde altid gratis!

➤  Bliv kontaktet

➤  Book et møde

➤  Find din lokale revisor

 

Vær på forkant!

Vi holder dig løbende opdateret om regler, tiltag og fradrag - tilmeld dig vores nyhedsmail.

➤  Tilmeld dig her

 

 

Få et samlet overblik over den nye Ferielov. Få tilpasset forretningsgange, IT-systemer, overenskomster og ansættelseskontrakter allerede nu. Komplet overblik over den nye Ferielov. Guide til den nye Ferielov. Den nye Ferielov: Få råd, hjælp og vejledning fra Dansk Revision.