Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

 Forsikring mod indbrud i netbanken

I modsætning til privatpersoner, får virksomheder ikke dækket tab, som skyldes indbrud i deres netbank. Et indbrud i netbanken kan have store konsekvenser for likviditeten i en virksomhed og kan, i værste fald, betyde konkurs for en virksomhed der ikke er forsikret imod denne form for IT-kriminalitet.

Antallet af netbankindbrud er dog ganske lavt, og i hele 2010 var der bare 12 indbrudsforsøg, hvoraf det i 6 af tilfældene lykkedes tyvene at slippe væk med en samlet sum på 433.000 kr.

Netbankforsikring
En forsikring mod netbankindbrud kan koste fra omkring 475 kr. om året. Det er et relativt lille beløb, men det skal også holdes op imod en lille risiko. En netbankforsikring har typisk en dækningssum på omkring 2.500.000 kr., men forsikringen kan tilpasses individuelt til størrelsen af din virksomhed.

Hvis du har forsikret dig mod netbankindbrud via en kriminalitetsforsikring, der både er dyrere og dækker bredere, kan det være værd at overveje at skifte til en netbankforsikring, hvis frygten for indbrud i netbanken er den primære grund til kriminalitetsforsikringen.

Hvis du ønsker at høre nærmere omkring vilkårene for en netbankforsikring, skal du kontakte dit forsikringsselskab. 

  

Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte dit lokale Dansk Revision kontor.

 

Indholdet af denne nyhed er kun information af generel karakter og kan derfor ikke erstatte professionel rådgivning. Derfor bør indholdet ikke lægges til grund for økonomiske dispositioner.
 

13-03-2012